efficiente bedrijfsvoering

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar mogelijkheden om je organisatie efficiënter in te richten. De administratieve processen wil je zo veel mogelijk optimaliseren en automatiseren. Zodat jij tijd hebt voor datgene waar je goed in bent, ondernemen. Dankzij innovatieve softwareoplossingen is het mogelijk om administratieve processen makkelijker, sneller en efficiënter in te richten.

Salarisadministratie 

Als werkgever ben je verplicht om een salarisadministratie bij te houden. Met de administratie stel je de belastingdienst in staat om inzicht te krijgen in de loonbetalingen aan je medewerkers. 

Als je de salarisadministratie zelf doet, kun je veel tijd en geld besparen door gebruik te maken van software. Het uiteindelijke salaris dat een medewerker ontvangt, wordt door diverse factoren beïnvloed. Door gebruik te maken van slimme software worden deze mutaties automatisch berekend. Ook verlofaanvragen worden geheel automatisch verwerkt in de administratie. Tijdrovende processen kunnen volledig geautomatiseerd worden.

Door de loonadministratie zelf te doen, houd je inzicht in je grootste kostenpost: je medewerkers. Je weet precies hoe veel uren er worden gemaakt en tegen welke kosten je medewerkers op de werkvloer staan. 

Urenregistratie

Eigenlijk is urenregistratie het hart van je organisatie. Als ondernemer weet je dat het bijhouden van uren belangrijk is voor de facturatie. Maar het registreren van uren is de minst favoriete taak van iedere medewerker.  

Veel ondernemers laten geld liggen doordat de uren niet volledig geregistreerd worden. Ook al gaat het maar om een half uur in de week. Na een jaar is dit half uurtje opgelopen tot 26 volle uren die niet gefactureerd kunnen worden. Dagelijks de gewerkte uren bijhouden geeft altijd een helder overzicht van de declarabele uren. 

Je bent verantwoordelijk

Vaak loont het de moeite om heel simpele HR-processen te heroverwegen en de mogelijkheden te onderzoeken. Met nieuwe software en technieken kunnen oude, vastgeroeste gewoonten vaak makkelijker, sneller en kostentechnisch efficiënter. Daar moet je wel lef voor hebben, want het kan moeilijk zijn je eigen gewoonten kritisch onder de loep te nemen (“Dat doen we al jaren zo en dat werkt toch prima?”). We hebben de laatste ontwikkelingen op het gebied van salarisadministratie onderzocht. In deze blog vertellen we over de mogelijkheden en de voor- en nadelen van de keuze die je maakt: salarisadministratie zelf doen of uitbesteden.