kantoorinrichting

De tijden van een saai en leeg kantoor zijn definitief voorbij! Er zijn nog maar weinig mensen die van negen tot vijf op kantoor werken. Flexibel werken is dé manier van werken in de toekomst. Je ziet op je smartphone waar een werkplek vrij is en volgt de routebeschrijving naar deze locatie. Daar plug je je laptop en smartphone in en je kunt direct aan het werk! De laptop, ergonomische bureaustoel en het bureau blijven hetzelfde, maar verder is er veel in ontwikkeling. We werpen alvast even een blik vooruit. Hoe ziet de ideale flexwerkplek van de toekomst eruit? Je leest het in deze blog.

Sfeer en gezelligheid

Naast functionaliteit worden ook zaken als sfeer, duurzaamheid en gezelligheid steeds belangrijker op de werkplek. Een saai kantoor met grijs bureau, tl-buizen, geblindeerde ramen en slechts één plant is verleden tijd. Je zit een groot deel van de dag op je werkplek, dus dan wil je je daar graag prettig voelen. We zien daarom steeds vaker dat de werkruimte huiselijker wordt ingericht met meer aandacht voor sfeer, design en de juiste kantoorinrichting. Groene planten, accessoires, een lekkere loungebank of een paar goede zitstoelen voor een kort overleg ontbreken daarbij niet. Daarbij wordt het ook weer niet té gezellig, want er moet natuurlijk wel gewerkt worden!

High tech

Intel experimenteert al een tijdje met het kantoor van de toekomst. Daar hoor je via je telefoon waar je een parkeerplek en werkplek kunt vinden. Je telefoon vertelt je wanneer het tijd is voor een pauze, wat beweging, en waar jouw collega’s op dat moment lunchen zodat je kunt aansluiten. Gemak dient de mens!

Nu werk je misschien nog op je laptop, maar in de toekomst zou het zomaar kunnen dat je alleen je smartphone gebruikt. Er bestaat nu al een MS Office voor de smartphone (Windows 10 Mobile). Je plaatst je telefoon op een docking station en werkt vanuit daar op een groot scherm.

Wil je even overleggen? Dan zie je op je telefoon waar een vergaderruimte vrij is en wordt je presentatie automatisch opgeladen. De collega’s in het buitenland worden automatisch ingebeld voor de meeting.

Werken onderweg

Er zijn allerlei nieuwe technologieën die het onderweg werken steeds eenvoudiger maken. Denk hierbij aan smartphones die je kunt koppelen aan een laptop met alleen een accu, of de nieuwe drie-in-een devices die tegelijkertijd als smartphone, desktop en laptop fungeren. Al je programma’s en data staan in de cloud en kun je met één muisklik downloaden. Ook bestaan er noise reduction tools waarmee je onderweg kunt bellen, zonder dat de ander alle achtergrondgeluiden hoort.

Dockingstation

Een docking station rekent af met de wirwar aan kabels rondom je bureau, wat natuurlijk ideaal is bij flexwerken. Samen met een monitor heb je direct een complete werkplek. Je laadt er je eigen apparaat op, koppelt deze aan de monitor en verbind je met het internet via de ethernetpoort. Je hoeft dus alleen maar in te pluggen en daarna kun je direct aan de slag.