Op de dag van vandaag kunnen we niet meer zonder internet, bellen en TV. Zeker in deze tijd van thuiswerken en veel tijd thuis doorbrengen maken we nog meer gebruik van alle mogelijke digitale media. De keuze uit providers is enorm en het kan lastig zijn om een goede keuze te kunnen want hoe weet je nou wat de beste provider is voor jou. Met deze tips hopen we je een stuk op weg te helpen om snel de beste provider te vinden.

Welk pakket zoek jij?

Alle huidige providers bieden verschillende pakketten aan waaruit je kunt kiezen. Denk daarbij aan een alles in één pakket waarmee je kunt bellen internetten en tv kijken, een internet abonnement, Sim-Only abonnement, Internet en TV, Internet & bellen, glasvezel, of een telefoonabonnement. Allemaal mogelijkheden die providers vandaag de dag aanbieden met verschillende voorwaarden en prijzen. Op zoek gaan naar de provider die het best bij jou past kan dus zeer lucratief zijn. Met deze stappen kun je gemakkelijk per provider vergelijken wat de mogelijkheden en de voorwaarden zijn en zo de juiste keuze maken.

Belangrijke vergelijkingspunten

Door middel van een postcode check kun je vinden welke providers voor jou beschikbaar zijn. Ook kun je hier de geboden internetsnelheid vinden voor jouw adres. Providers maken gebruik van verschillende soorten netwerken zoals glasvezel, adsl en kabel. Let hierbij vooral op de snelheid voor uploaden en downloaden van bestanden. Bij glasvezel liggen deze snelheden zo goed als gelijk, Bij adsl of kabel is de downloadsnelheid vaak een stuk hoger dan wanneer je bestanden wilt uploaden. Bij internet abonnementen vergelijken is dit zeker een belangrijk vergelijkingspunt, zeker wanneer er meerdere mensen gebruik maken van het netwerk.

Aantrekkelijke extra’s bij televisie abonnementen

Tv providers bieden vaak aantrekkelijke items bij het afsluiten van een tv abonnement. Denk daarbij aan extra zenders die je in een hoge kwaliteit kan bekijken. Hou je van sport of films? Bekijk dan welke extra zenders aan jou abonnement kunnen worden toegevoegd. Veel tv providers hebben inmiddels een app waarmee je overal tv kunt kijken via je smart phone of tablet.

Onbeperkt bellen

Nooit meer schrikken van een torenhoge telefoonrekening? Dat kan met een telefoonabonnement met onbeperkt bellen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een bepaald aantal minuten per maand bellen of mobiel bellen via dezelfde provider. Kijk wat de mogelijkheden zijn bij jouw beschikbare providers.

Klantenservice van de provider

Wanneer er zich een storing voordoet op het netwerk wil je uiteraard snel geholpen kunnen worden zodat je snel verder kunt met waar je mee bezig was. Niets is vervelender dan eerst lang te moeten wachten en vervolgens nog een paar keer te worden doorgeschakeld. Een goede en adequate klantenservice is een belangrijk vergelijkingspunt.