toilet voor klanten inrichten

Iedere ondernemer begrijpt dat de ontvangsthal van het bedrijf er goed uit moet zien. Het is het eerste dat (potentiële) klanten zien, waarmee je de eerste indruk van je bedrijf geeft. Vaak wordt aan deze ruimte dan ook veel aandacht geschonken. Er wordt nagedacht over het meubilair, verlichting, etc. Bij de toiletruimte zien we dat daar vaak veel minder aandacht aan wordt geschonken, terwijl je met moderne toiletartikelen, zoals die van Zack, ook van deze ruimte iets speciaals kunt maken… zie het, na de ontvangsthal, als het tweede visitekaartje.

Zorg dat je de toiletruimte stijlvol, in lijn met het bedrijf, inricht

De toiletruimte bij een bedrijf is vaak de meest bezochte plek door bezoekers, Het is uiteraard een plek waar het draait om de hygiëne, maar dat wil niet zeggen dat het toilet niet stijlvol, in lijn met je bedrijf, kan worden ingericht. Het is dan ook belangrijk dat je ook over deze ruimte goed nadenkt en deze prettig inricht, waar je klanten zich fijn voelen. Zo zien we tegenwoordig vaak zwart sanitair worden gebruikt, wat direct een mooie, strakke uitstraling heeft.

Een bedrijfstoilet moet makkelijk te onderhouden zijn

Daarnaast moet het er natuurlijk schoon zijn. Kies dan ook voor een vloer die makkelijk te onderhouden is. Besteed daarnaast aandacht aan de deuren, muren en handgrepen. Laat ook regelmatig de sloten van de toiletdeuren checken en zorg dat die goed werken. Wil je er voor zorgen dat het toilet altijd schoon is? Dan kun je kiezen voor een toiletreiniger die, in combinatie met toiletpapier, de toiletbril op kan frissen. Ook de aanwezigheid van een toiletborstel is een absolute aanrader. Het is ook belangrijk om een schoonmaakrooster te hanteren, zodat er precies wordt bijgehouden wanneer wat is schoon gemaakt.

Het wassen van de handen in een bedrijfstoilet

In openbare toiletten is een no touch kraan een absolute aanrader. Een dergelijke kraan is niet alleen waterbesparend, maar daarnaast hoeven je klanten niet eerst met ongewassen handen, en daarna met gewassen handen, de kraan aan te raken. Voor het afdrogen van de handen is de meest hygiënische oplossing papieren doekjes. Een katoenen handdoekrol is een opeenstapeling van bacteriën en een handdroger doet daar niet aan onder. Hierom zijn papieren handdoekjes een stuk meer hygiënisch:

  • Elk doekje wordt slechts eenmaal gebruikt. De klant komt dus niet in contact met de bacteriën van anderen die voor hem of haar hun handen hebben gedroogd.
  • Bacteriën die op de handen zijn achtergebleven na het wassen, worden niet de ruimte ingeblazen.
  • Een doekje kan gebruikt worden om de kraan mee dicht te draaien, indien er geen sensor kraan aanwezig is. Ook dan voorkom je dat je klant in aanraking komt met bacteriën van anderen.
  • Papieren doekjes hebben een schurend effect, waardoor bacteriën die toch achtergebleven zijn, alsnog verwijderd worden en vervolgens weggegooid worden.

Zorg altijd voor voldoende toiletpapier

Door gebruik te maken van een goede toiletroldispenser waarin rollen automatisch worden verwisseld, zorg je ervoor dat je klanten nooit zonder toiletpapier komen te zitten, en iets wat je natuurlijk nooit wil laten gebeuren. Heb je geen automatische dispenser, zorg dan voor een goed schema, zodat regelmatig wordt gecontroleerd of er nog wc-papier aanwezig is. Door te kiezen voor rollen met veel meters papier wordt de regelmaat waarmee aangevuld moet worden een stuk lager. Indien het budget het toelaat, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een toilet dat automatisch of middels een sensor doorspoelt. Dit in verband met de besparing van water.