persoonlijke relatiegeschenken

Een dynamische wereld die voortdurend verandert

Wie als ondernemer actief is in de wereld van relatiegeschenken, leeft in een dynamische wereld die voortdurend verandert. De telkens veranderende maatschappij biedt uitdagingen voor de fabrikanten en producenten van relatiegeschenken. Maar is zeker ook een uitdaging voor bedrijven die dit type geschenken inkopen voor hun klanten, personeel of zakelijke relaties. Als afnemer van relatiegeschenken moet je namelijk rekening houden met het belang van gepersonaliseerde relatiegeschenken, ofwel: relatiegeschenken die persoonlijk en uniek zijn. Maar wat zijn goede en nuttige persoonlijke relatiegeschenken om jouw connecties mee te verwennen? Neem kennis van de onderstaande nuttige tips en verras jouw connecties met een originele en persoonlijk gemaakte surprise!

Een waterfles met een persoonlijke tekst

Een goed artikel voor een gepersonaliseerd cadeau voor je klanten is om een waterfles te laten bedrukken. Een waterfles laten bedrukken is altijd verstandig, omdat je hiermee een grote potentiële doelgroep kunt bereiken. Zet er een leuke kreet of tekst op, die veel mensen aanspreekt en persoonlijk overkomt. Een simpel voorbeeld is: ‘Jij bent de beste!’ of ‘Bedankt voor alles!’. Uiteraard kies je bij een waterfles laten bedrukken ook voor het aanbrengen van jouw bedrijfsnaam en/of logo. Fijn aan een dopper of waterfles is dat dit een praktisch cadeau is. Waterflessen worden vaak jarenlang gebruikt door meerdere personen (bijvoorbeeld in een gezin) en hebben als reclamemiddel dan ook een langdurige impact. Uiteindelijk leidt dit tot meer winst.

Een gepersonaliseerde usb-stick is ook geliefd

Zelf een unieke usb-stick ontwerpen en uitdelen aanzakenrelaties of binnen je klantenkring wordt doorgaans ook erg gewaardeerd. Leuk zijn usb-sticks in de vorm van een pen of armbandje. Let er wel op dat de usb-sticks die je ontwerpt genoeg opslagcapaciteit hebben, anders worden ze door de ontvanger niet gebruikt. Minimaal 32 GB is echt een vereiste in deze tijd!

Koop een eigen lasermachine

Wil je echt winst maken met persoonlijke geschenken voor jouw klanten en contacten? Dan is het verstandig en voordelig om zelf een lasermachine te kopen om je eigen producten en cadeaus te personaliseren. Via een lasermachine kun je zelf teksten, afbeeldingen en logo’s op bijvoorbeeld waterflessen, usb-sticks en andere voorwerpen aanbrengen. Uiteindelijk is dat natuurlijk voordeliger dan het maken van relatiegeschenken uit te besteden. Een lasermachine is mooi, maar een nadeel is wel dat je als ondernemer voldoende tijd moet hebben om deze klus zelf uit te voeren. En niet elke ondernemer of zzp’er heeft hiervoor de tijd en gelegenheid.