Heb je een website laten maken, dan heb je ook een CMS nodig. WordPress is ontzettend populair. Dit is natuurlijk niet zomaar. WordPress staat bekend om de eindeloze mogelijkheden waarbij gebruikersgemak altijd gewaarborgd blijft. Toch zijn er een aantal punten waarop je moet letten wanneer je ervoor kiest gebruik te maken van WordPress.

WordPress en SEO

Normaal gesproken zijn er op het gebied van SEO (zoekmachine optimalisatie) geen problemen binnen WordPress. Echter moet de website wel goed gecodeerd en gebouwd zijn. Wanneer dit niet het geval is kan een zoekmachine als Google de website niet goed lezen en zal je ook nooit hoog scoren. Om te weten te komen of de website bouwers waarmee jij in zee gaat dit goed kunnen is het raadzaam uit te zoeken hoe goed zij zelf gevonden worden. Als zij het al niet bij zichzelf voor elkaar krijgen zal het met jouw website al helemaal niet gebeuren.

Laadsnelheid

De laadtijd van jouw website is ontzettend belangrijk. Wanneer jouw website niet snel genoeg laadt loop je het risico dat je bezoekers ongeduldig raken. Het gevolg is dat zij al met een negatief beeld naar je website kijken of dat zij allang weggeklikt hebben en bij de concurrent verder kijkt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

De website moet uiteraard goed gebouwd worden. Hiermee kan je ontzettend veel snelheid winnen. Het probleem is echter dat je laadsnelheid kan afnemen wanneer j ede website bij een verkeerde hostingpartij host. Er bestaan verschillende website op de controleren of je de juiste hostingplek hebt.  Een voorbeeld hiervan is Gtmetric.

Een andere valkuil kan zijn dat je te veel plugins gebruikt. Let erop dat de plugins goed samen kunnen werken om de optimale snelheid te behouden.

Standaard templates

Veiligheid en privacy zijn altijd punten waar je veel waarde aan moet hechten. WordPress zelf is een veilig systeem, maar het gebruik van standaard templates en thema’s kan dit in de weg zitten. Doe hier dus altijd goed onderzoek naar of vraag de risico’s na bij je website bouwer.

Wil je hier echt geen risico’s mee lopen dan kan je er beter voor kiezen een op maat gemaakt thema te laten ontwikkelen. Let erop dat deze thema’s een SSL- certificaat hebben waardoor de website een HTTPS-verbinding zal hebben.