De kans is klein dat het je is ontgaan dat er een groot tekort is aan personeel in de IT-sector. Fijn als je bent opgeleid in die sector, want de kans op een hoog salaris en goede arbeidsomstandigheden is erg groot. Er zijn dan ook veel IT vacatures die momenteel openstaan.

Projectmanager

De naam zegt het al een beetje: als project manager leid je projecten. De baan past bij jou als je goed kunt spreken, controleren, ontwerpen en stressbestendig bent. Dit is een veel gekozen baan, omdat je vanuit veel verschillende richtingen deze baan kunt doen. Een IT-opleiding is een goede basis als projectmanager. Naarmate je ervaring opdoet en certificaten behaalt word je een aantrekkelijke werknemer.

Software-engineer

Deze baan is eigenlijk vergelijkbaar met die van een developer, alleen dient een software-engineer ervaring te hebben met minstens één programmeertaal als HTMLS of Javascript. De baan houdt eigenlijk in dat je software ontwikkelt, onderhoudt en test. Als er fouten te vinden zijn in de software dien je deze te corrigeren en uit te leggen aan de gebruiker. Er is relatief veel concurrentie op de markt van software-engineers, maar vooralsnog is er voldoende vraag naar software-engineers. Door je op meerdere gebieden te specialiseren kan je jezelf onderscheiden van de rest.

ICT-support

Waar technologie is, zijn er mensen die het niet snappen en er problemen mee hebben. Als ICT-supporter help je mensen die problemen hebben met hun apparaten. Veelal werk je bij een helpdesk en help je mensen met lastige maar soms ook hele simpele kwesties. Wat bijvoorbeeld te doen als er geen internetverbinding is? Dit is een leuke, gevarieerde baan die tegelijkertijd ook een opstap is voor een baan als bijvoorbeeld projectmanager in de IT-sector. Zowel MBO als universitair opgeleiden kunnen deze baan uitoefenen.

Informatie analist

Als informatie analist zorg je ervoor dat processen in een bedrijf geanalyseerd worden. Waar het nodig is breng je wijzigingen aan. Als informatieanalist is het niet alleen van belang dat je de nodige technische kennis hebt, maar je moet ook sociale, economische en juridische kwaliteiten hebben. Als je een echte duizendpoot bent, kan dit dus wel een baantje voor jou zijn.

Als IT’er kun je ervoor kiezen om te komen werken bij ciber. Ben jij benieuwd welke IT vacatures er momenteel openstaan? Check het vandaag nog.