kerstpakketten trends

De herfst is ondertussen weer begonnen en dat betekent dat je als ondernemer aan de kerstpakketten voor je personeel moet gaan denken. Doe je dit niet, dan ben je misschien te laat en is het niet meer mogelijk om nog aan mooie kerstpakketten te komen. Producenten van dergelijke pakketten krijgen het namelijk elk jaar drukker en moeten steeds vroeger klanten weigeren omdat er geen capaciteit meer is. Daarom denken we nu al met je mee, zodat je je personeel kunt verrassen met een fijn pakket voor kerstmis.

Goed moment om je personeel te bedanken

Met kerstmis wordt er natuurlijk door iedereen flink uitgepakt en dit is dan ook de perfecte tijd om je personeel eens goed in de watten te leggen. Hiermee laat je niet alleen waardering zien voor hun activiteiten, maar op deze manier kun je de mensen die voor je werken ook weer eens extra motiveren. Iedereen doet toch net wat extra zijn best voor een bedrijf waar het fijn vertoeven is en dat je laat merken dat je gewaardeerd wordt.

Thema’s in kerstpakketten

Een van de trends die maar door blijft zetten bij kerstpakketten is het thema. Veel aanbieders hebben een flinke keuze aan thema’s waar je uit kunt kiezen, zoals karaoke, vintage of Azië. De inhoud van het pakket wordt dan daar op aangepast, waardoor je van alles er in kunt vinden, van voedsel tot leuke hebbedingetjes.

Gepersonaliseerde kerstpakketten

De trend van 2020 wat betreft kerstpakketten is het persoonlijke tintje. In het bovenstaande thema van het kerstpakket kun je dit ook terug laten komen. Maak bijvoorbeeld een onderscheid tussen kerstpakketten voor mannen en pakketten voor vrouwen. De tijden dat iedereen precies hetzelfde pakket kreeg zijn allang voorbij. Vooral ook omdat iedereen zich hier bewust van is, kun je uit enorm veel verschillende thema’s en vormen van een kerstpakket kiezen.

Kiezen voor duurzaam

In 2020 verwachten we ook dat de trend van duurzame kerstpakketten door zal zetten. Waar dit soort pakketten vroeger veel werden vermeden, worden ze nu steeds populairder, denk bijvoorbeeld aan een fairtrade kerstpakket. Dit is een duurzaam alternatief van een ‘gewoon’ voedsel kerstpakket met eten dat geproduceerd is onder eerlijke arbeidsomstandigheden door boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. 

Eten nog steeds erg populair

Het ontvangen van een fles drank of een lekkere versnapering in een kerstpakket is natuurlijk altijd leuk en past erg goed bij de kerstsfeer. Ook in 2020 zal er vaak eten te vinden zijn in kerstpakketten! Gelukkig gaat het dan niet meer om een zak zoutjes en een blik knakworsten, maar vinden we ook in het eten vaak thema’s zoals BBQ, tapas, airfryer of een slowcooker kerstpakket. Op die manier kun je zo’n pakket ook helemaal personaliseren.