iphone 14

Elk najaar introduceert Apple nieuwe iPhone-modellen, en 2022 zal daarop geen uitzondering zijn. We verwachten vier nieuwe iPhones, twee van die iPhones zullen standaard, meer betaalbare modellen zijn, de iPhone 14 en iPhone 14 Max, terwijl de andere twee de duurdere “Pro”-modellen zijn, de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.  In dit artikel hebben we alle details over wat je kunt verwachten van de iPhone 14 Pro en Pro Max, bij elkaar gezocht voor een compleet overzicht van alle vier de iPhone-modellen, inclusief de meer betaalbare opties. Lees dus snel verder, of je nu een iphone met abonnement hebt of niet.

Net als bij de iPhone 13 Pro-reeks verwachten we in 2022 een 6,1-inch “iPhone 14 Pro” en een 6,7-inch “iPhone 14 Pro Max”. Geruchten suggereren dat er enkele grote ontwerp verschillen zullen zijn tussen de iPhone 14 Pro-modellen en de standaard iPhone 14-modellen, omdat Apple wijzigingen aanbrengt in de Face ID-camera.

In plaats van een inkeping, zouden de iPhone 14 Pro-modellen naar verluidt twee display-uitsparingen bevatten. Een pil vormige uitsparing biedt plaats aan de Face ID-componenten, en een tweede ronde uitsparing zorgt voor ruimte voor de camera aan de voorzijde. De niet-Pro-modellen zullen naar verwachting een standaard inkeping blijven hebben.

De iPhone 14 Pro-modellen zouden een titanium chassis kunnen hebben, wat een upgrade zou zijn van het roestvrij staal dat wordt gebruikt voor de iPhone 13 Pro. Titanium zou de iPhone 14 Pro ook onderscheiden van de iPhone 14-modellen die naar verwachting een aluminium chassis zullen blijven gebruiken.

Er worden cameraverbeteringen voor de iPhone 14 Pro-modellen verwacht. Ideaal dus als je verslaafd bent aan het maken van Youtube of Tiktok filmpjes.  Apple zal naar verwachting een 48-megapixel camera en 8K-video-opname mogelijkheden introduceren. Er kunnen ook enkele verbeteringen aan de telelens worden gedaan en mogelijk zien we een betere Ultra Wide-camera. De 48-megapixel groothoekcamera, de verbeteringen aan de telelens en de LiDAR-scanner blijven alleen beschikbaar voor de Pro uitvoeringen. Wat betreft de camera aan de voorzijde: alle modellen zouden een verbeterde lens kunnen krijgen met een groter diafragma en autofocus mogelijkheden.

Naast het doorvoeren van cameraverbeteringen zijn er geruchten dat de iPhone 14 Pro-modellen een bijgewerkte A16-chip zouden kunnen krijgen, terwijl de niet-Pro-modellen de A15-chip blijven gebruiken, bekend van de huidige iPhone 13-reeks.

Van Apple wordt verwacht dat het de Snapdragon X65 5G-chip van Qualcomm gebruikt, de eerste 10-gigabit 5G-modem met hogere verbindingssnelheden en connectiviteitsverbeteringen. Naast de X65 zal Apple naar verwachting nieuwe satelliet gebaseerde nood functies introduceren waarmee gebruikers sms’jes kunnen sturen in noodsituaties en ongevallen kunnen melden zonder mobiele dekking.

iPhone 14 Pro-ontwerp

In plaats van een inkeping, gaat Apple met een kleinere set uitsparingen op het scherm werken. Oorspronkelijk waren er geruchten dat Apple een enkele ronde uitsparing zou introduceren voor de camera aan de voorzijde. De camera zal waarschijnlijk een ronde uitsparing aan de voorkant bevatten en een pil vormige uitsparing bevat de Face ID-hardware en mogelijk andere componenten. 

Apple is mogelijk ook van plan om een ​​deel van de Face ID-hardware onder het scherm van de iPhone te plaatsen, waardoor de benodigde uitsparingen kleiner worden en er meer beschikbare schermruimte aan de voorkant van het apparaat overblijft, maar het is nog niet duidelijk of dit zal gebeuren.

Analisten beweren dat Apple van plan is om een ​​op laser gebaseerde time-of-flight voor Face ID te integreren waarmee substantiële wijzigingen kunnen worden aangebracht aan de True Depth-camera reeks aan de voorzijde. Het scherm van de iPhone 14 Pro en Pro Max hebben ook iets dunnere randen en een grotere beeldverhouding.