pakketjes versturen

Wanneer je een eigen webshop hebt, zul je vast te maken hebben met het versturen van veel pakketten per dag of week.  Elke webshop heeft haar eigen beleid wat betreft het versturen van deze pakketten. Liggen de verzendkosten bij de klant of bij de webshop? Om zoveel mogelijk winst te behouden is het wel te begrijpen dat je hiervoor een deel bij de klant legt, maar om optimale service te bieden zijn de verzendkosten voor jullie kosten. Uiteraard moeten de verzendkosten niet te hoog zijn, want dit kan ervoor zorgen dat mensen hun bestelling elders plaatsen. Daarbij komt dat het voor jou ook zo goedkoop mogelijk moet zijn. Betaal je momenteel onnodig veel voor het versturen van pakketten? Dan is het handig om de volgende tips te volgen om hier zo goedkoop mogelijk uit te zijn.

1. Begin met het vergelijken

Het is raadzaam om gebruik te maken van een vaste vervoerder. Maar hoe bepaal je welke je inschakelt om jouw pakketten te verzenden? De bekendste zijn PostNL, DHL, DPD en UPS. Wanneer je goedkoop wilt verzenden, raden wij je aan altijd een vergelijking te maken. Hierbij kun je namelijk kijken bij welke verzender jij het goedkoopste uit bent. Het kan voorkomen dat er aanzienlijke verschillen zitten in de prijzen voor verzending. Met een vergelijking komt dit direct aan het licht en kun je makkelijk een keuze maken voor de juiste verzender voor jouw webshop.

2. Kijk naar het gewicht

Natuurlijk speelt het gewicht van een pakketje erg mee in de kosten. Hoe zwaarder en groter het pakket, hoe hoger de verzendkosten. Zorg er daarom voor dat je altijd weet hoe zwaar het pakket is, inclusief verpakking. Je wil namelijk niet voor verrassingen komen te staan als je het gewicht niet goed hebt doorgegeven omdat je het product verstuurt inclusief verpakking en eventueel beschermingsmateriaal. Dit kan jou een besparing opleveren, want voor een te zwaar pakket betaal je toeslag. Deze toeslag is vaak niet misselijk. Geef dus jouw gewicht goed door.

3. Kies voor Shops United

Vind je de verzendkosten nog steeds te hoog? Dan raden wij je Shops United aan, want zij helpen webshops met het goedkoop pakketten versturen. Maar hoe werkt dit dan precies? Je lift mee op het pakketvolume van ruim 2000 webwinkels waardoor de verzendkosten omlaag gaan. Ideaal dus om goedkoop pakketten te versturen.