app ontwikkelen

Veel mensen hebben interesse om een website of app te laten ontwikkelen maar hebben geen idee wat de kosten hiervan zijn. Een rondgang op internet levert een verschillend beeld op want hier zijn diverse prijsstellingen te vinden. Wat kost het ontwikkelen van een website of app nu echt en welke factoren zijn bepalend voor de hoogte van de prijs? Wij geven je het benodigde inzicht.

Kosten om een website of app te laten vormgeven

Laten we beginnen met een wat flauw antwoord op de vraag wat de kosten zijn om een website of app te laten vormgeven. De hoogte hiervan hangt voor een deel af van jouw specifieke wensen. Als je een beetje handig bent op dit gebied, zijn er websites of apps die je zelfs zelf kunt maken. Dit zijn in de praktijk echter wel de meest eenvoudige toepassingen. Voor de meer geavanceerde websites of apps heb je wel specialistische kennis nodig. De kosten om een website of app te laten vormgeven, zijn afhankelijk van je wensen. Hoe gecompliceerder je wensen, hoe meer kosten je zult maken om een website of app naar wens te laten vormgeven. We brengen dit hieronder voor je in kaart op basis van de kosten die je zult maken voor het laten ontwikkelen van een app. 

Kosten om apps te laten ontwikkelen

Er zijn een aantal factoren van invloed op de kosten om apps te laten ontwikkelen. Als je gebruik maakt van bestaande onderdelen, ben je voordeliger uit en kun je voor een relatief scherpe prijs gebruik maken van een bewezen concept. Een app waarbij meer maatwerk komt kijken dus in een specifieke doelstelling moet voorzien, wordt snel duurder. Dit is zeker het geval als je elementen hiervoor speciaal laat ontwikkelen. Om een beeld hierin te geven: de prijs voor het ontwikkelen van een eenvoudige app kan op zo’n €2000,- liggen. De kosten voor het ontwikkelen van een meer geavanceerde app kunnen oplopen tot wel €20.000,- of zelfs meer. Er zijn zelfs apps die €100.000,- gekost hebben maar dan hebben we het over toepassingen die complexe technische functies bevatten en zich onderscheiden door een uitzonderlijk visueel design. Deze verhouding is ook zichtbaar als je een website wilt laten ontwikkelen. 

Ontwikkelen van een geavanceerde app of website ook mogelijk voor starters? 

Zoals je hierboven kunt opmaken, zul je voor een maatwerk ontwikkeling van een uniek idee wat meer kosten moeten betalen. Hoewel dit een interessante investering is, vragen veel starters zich af of het laten ontwikkelen van een geavanceerde app of website ook voor hen tot de (financiële) mogelijkheden behoort. Als deze investering niet uit eigen middelen kan komen, wordt de vraag: “wat kan ik lenen?” actueel. Bij veel aansprekende geldverstrekkers kun je gebruik maken van een online tool om hierin een reëel beeld te krijgen. Door het invullen van enkele gegevens kun je volledig vrijblijvend en zonder verplichtingen een goed inzicht krijgen hoe het financiële plaatje eruit ziet als je wilt investeren in een app of website om je met je bedrijf te profileren bij je doelgroep.