Wat is Snapchat

Als je tieners hebt, ken je Snapchat. En als je niet precies snapt hoe het werkt, ben je waarschijnlijk ouder dan 25. Snapchat is een van de meest populaire sociale-media-apps die er zijn en geeft kinderen en tieners wat ze echt willen: een eenvoudige manier om alledaagse momenten te delen. En in tegenstelling tot Facebook en Twitter, die alles wat je doet opnemen en uitzenden, verdwijnen Snapchat berichten na verloop van tijd weer. Zoals zoveel sociale media apps, is Snapchat een allegaartje, dus het is een goed idee om te begrijpen hoe het werkt, hoe je kinderen het gebruiken en hoeveel tijd ze eraan besteden, zodat je ervoor kunt zorgen dat hun ervaringen positief zijn. Tijd dus om te kijken wat Snapchat precies is en hoe Snapchat werkt.

Behalve dat je in contact kunt komen met vrienden en ze kunt volgen, biedt Snapchat nog veel meer coole dingen: games, nieuws en entertainment, quizzen en echt innovatieve tools voor het bewerken van foto’s en video’s.

Foto’s maken en die delen heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen. En voor het grootste deel is dat waarvoor ze Snapchat gebruiken. De app heeft een luchtig ontwerp en de fotofilters en effecten zijn een beetje kinderlijk. Maar andere functies brengen enkele risico’s met zich mee: Snap Map laat vrienden elkaars locatie zien op een kaart, wat niet altijd veilig is. Snapstreaks vereist dat kinderen zo lang mogelijk berichten uitwisselen, wat een enorme tijdsdruk geeft en Discover biedt bepaalde ongeschikte inhoud voor kinderen. Met jouw begeleiding op het gebied van privacy, veiligheid, sociale media en marketing kan Snapchat echter een leuke manier zijn voor tieners om contact te maken.

Wat is Snapchat precies

Wat is Snapchat?

Snapchat is een populaire berichten-app waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen uitwisselen (snaps genoemd) die bedoeld zijn om te verdwijnen nadat ze zijn bekeken. Het wordt geadverteerd als een “nieuw type camera” omdat de essentiële functie is om een ​​foto of video te maken, filters, lenzen of andere effecten toe te voegen en deze met vrienden te delen.

Hoe werkt Snapchat?

Het enige wat je nodig hebt om je aan te melden is je naam, een e-mailadres en je geboortedatum. Om vrienden toe te voegen, kunt je je contacten uploaden of zoeken naar mensen die je kent. Je kunt ook automatisch iemand toevoegen door een foto te maken van hun “Snapcode”, een speciale QR-code die uniek is voor elke gebruiker. 

Daarna wordt het een beetje verwarrend. Op Snapchat starten foto’s, geen tekst, meestal de communicatie. Om een ​​gesprek te beginnen, tik je op de grote camera cirkel en maak je een foto. Er zijn allerlei soorten fotobewerking tools (je moet experimenteren om erachter te komen wat ze doen) en filters om je afbeeldingen te versieren. Nadat je je snap hebt aangepast, kun je deze naar iedereen in je vriendenlijst sturen of toevoegen aan je verhaal, die je vrienden dan 24 uur lang kunnen bekijken. Snapchat biedt ook groeps-sms jes en groepsverhalen waar iedereen in de groep aan kan bijdragen.

Wat is Snapchat precies en hoe werkt het

Voor welke leeftijdsgroep is Snapchat bedoeld?

Volgens de servicevoorwaarden moeten gebruikers 13 jaar zijn. Je moet je geboortedatum invoeren om een ​​account aan te maken, maar er is geen leeftijdsverificatie, dus het is gemakkelijk voor kinderen onder de 13 om zich aan te melden. Wij raden het aan voor tieners van 16 jaar en ouder, voornamelijk vanwege de blootstelling aan ongepaste inhoud voor de leeftijd en de marketingtrucs, zoals quizzen, die gegevens verzamelen.