nieuwe-gaming-pc-kopen

Een goede gaming PC is heel veelzijdig, het kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het is zeer geschikt voor elke type persoon, jong of oud. Laat de naam je niet voor de gek houden, deze speciale computers bieden enorm veel voordelen op andere gebieden naast gamen. Gaming Pc’s zijn niet alleen geschikt voor het gamen, maar ook voor werk, business, video-editing, muziek creatie, digitale kunst en andere vormen van entertainment. Voor veel mensen zijn gaming computers zelfs veel beter dan gewone pc’s door de vele functies en snelheid die het biedt aan de gebruiker. 

Het belangrijkste aspect van een gaming PC is de goede GPU. Dit staat voor Graphics Processing unit, ook wel videokaart of grafische kaart genoemd. Tegenwoordig hebben we zeer krachtige GPU’s op de markt, maar ze komen ook met een premium prijskaartje. Gelukkig zijn er ook zeer goede budget opties beschikbaar die uitstekende performance bieden. 

Videokaarten spelen een belangrijke op het visuele gebied. Het verwerkt de scherpe hoge resolutie beelden die je op een monitor ziet tijdens het gamen. Hoe beter je videokaart is, hoe verfijnder de gaming ervaring. Natuurlijke spelen andere factoren ook een rol zoals het hebben van een gaming monitor. Je zult dus tijdens een nieuwe gaming pc kopen deze aspecten in acht moeten nemen.     

In dit artikel zie je wat je tegenwoordig gemiddeld betaald voor een goede gaming pc die jarenlang zult meegaan. Het zal dus robuust en future-proof moeten zijn, zodat je het niet telkens hoeft te vernieuwen. Een goede game pc hoeft niet altijd peperduur te zijn om ervan te kunnen genieten, er zijn ook goedkope opties. 

We nemen een kijkje naar de verschillen tussen gaming en gewone pc’s. Ook zien we waar je een goede gaming computer kunt kopen of bestellen. Je kunt namelijk de verschillende componenten ook apart aanschaffen om het zelf in elkaar te zetten. Zo zal je altijd een pc hebben die voldoet aan je benodigdheden.

Hoe duur is een goede game PC?

Hoe duur is een goede game PC in 2022? In typische gaming pc zal je tussen de 700 euro en 1100 euro kosten. Als je echter de nieuwe high-end games wilt spelen op de maximale instellingen, zul je mogelijk tot ongeveer 2000 euro moeten neertellen. 

De meeste gamers willen van hun games genieten met een framesnelheid van zestig FPS(frames per seconde) of meer. Dit is zeer ideaal, omdat de gameplay super vloeiend en responsief zal lijken. Hoeveel het je precies zal kosten bij een nieuwe gaming pc kopen hangt uiteindelijk af van wat je eruit wilt halen. Over het algemeen is gamen met een framesnelheid van 30 FPS de laagste waarbij een spel nog speelbaar is.  

Wat is het verschil tussen een game PC en een gewone PC?

Wat is het verschil tussen een game PC en een gewone PC? Een gaming pc heeft doorgaans een veel krachtigere processor(CPU) en videokaart(GPU) dan een gewone pc. Meestal hebben game computers ook meer RAM en opslagruimte. De redenen hiervoor zijn de verschillende games die vaak veel van de hardwarebronnen eisen. 

Gaming pc’s zijn eigenlijk ook gewone pc’s, alleen met betere specificaties. Deze game-installaties hebben krachtige componenten die zorgen voor hogere snelheden en betere graphics. Dus naast gamen kun je het ook voor alle andere computer taken gebruiken.  

Hoe lang gaat GPU mee?

Hoe lang gaat GPU mee? Er zijn verschillende antwoorden op deze vraag. We zullen het hier eerst over de levensduur van deze populaire component hebben. Daarna zullen we het in de volgende alinea hebben over hoe lang een gaming computer mee gaat, op het gebied van toekomstbestendigheid. 

Als een GPU goed wordt onderhouden en binnen zijn grenzen gebruikt wordt, kan het tot tien jaar meegaan. Videokaarten worden speciaal voor die lange en zware gamesessies ontwikkeld. Ze kunnen heel lang optimaal blijven functioneren wanneer ze op een geschikte temperatuur blijven. Het kan dus jarenlang meegaan op de voorwaarde dat je het niet vaak misbruikt.

Hoe lang kan een gaming computer meegaan?

Hoe lang kan een gaming computer meegaan met een huidige GPU voor de nieuwste games? Bij een nieuwe gaming pc kopen speelt de toekomstbestendigheid ervan een heel grote rol. Als je een persoon bent die altijd de nieuwste games wilt spelen met de best mogelijke instellingen, zul je om de twee of drie jaar moeten upgraden. Bepaalde gamers upgraden jaarlijks om bij te blijven zoals de competitieve gamers.

Ze hebben de hogere framesnelheden nodig voor die extra responsiviteit in de wedstrijden. Als je het niet erg vindt om de FPS of graphics instellingen een beetje terug te draaien in de aankomende games, gaat je gaming pc wel tot vijf jaren mee. Dit is wel afhankelijk van hoeveel je hebt geïnvesteerd in het begin. Let wel erop dat we het hier over de future-proof factoren van een pc en GPU hebben. Wat de werkelijke levensduur van een goede gaming pc is zien we in de volgende alinea.  

Wat is de levensduur van een game pc?

Wat is de levensduur van een game pc? De beste voordeel van een pc is dat je de pc-componenten zeer eenvoudig kunt verwisselen of upgraden als iets kapot gaat. Hierdoor is de levensduur van een game pc wel vijf tot acht jaar. Dit is wel afhankelijk van de upgradecomponenten zoals de videokaart, processor en geheugen. Over het algemeen is het altijd beter om een nieuwe pc te bouwen of te kopen wanneer je de moederbord moet verwisselen. Wat hier ook zeer cruciaal is, is het onderhoud van een game pc. Stof kan namelijk zeer problematiek zijn voor pc-componenten en het kan de levensduur verminderen.   

Wat is een goede goedkope game pc?

Wat is een goede goedkope game pc? Een goede goedkope game pc komt meestal met de Ryzen CPU’s van AMD. Het biedt momenteel meer waarde voor je geld, maar er zijn ook goede opties met CPU’s van Intel. Voor het genieten van je games in 4k zijn de RTX videokaarten van Nvidia het beste optie. Als je wat minder wilt uitgeven kun je ook kiezen voor de GTX Nvidia videokaart modellen. Kies ook voor tenminste twaalf GB RAM en voldoende opslagruimte. 

Waar koop je een goede game pc?

Waar koop je een goede game pc? In nieuwe gaming pc kopen kun je online of in de winkel doen. Je kunt gaming pc varianten en merken zoals Asus, MSI, Acer, HP, Lenovo, Alienware en Dell vinden in verschillende Nederlandse webwinkels, Amazon en computerwinkels.