spaarrentes vergelijken

Vergelijken van spaarrentes blijft zinvol

De spaarrentes bij banken zijn momenteel niet bijster hoog. Door allerlei ontwikkelingen in de afgelopen jaren zijn er zelfs al banken en geldverstrekkers die negatieve spaarrentes rekenen. Dat betekent dat je moet betalen om je geld bij een bancaire instelling te parkeren. Toch is kiezen voor vergelijk spaarrentes nog steeds zinvol. Waarom eigenlijk? In dit artikel lees je alles over het vergelijken van spaarrentes en hoe je dit op een slimme manier kunt doen.

Voordelen van spaarrentes vergelijken

Het vergelijken van de spaarrente van diverse geldverstrekkers lijkt niet interessant. Toch kan een grondige en goede vergelijking nog best wat opleveren. Zo zijn er behoorlijke verschillen in spaarrentes en houd je netto meer over als je een aanbieder kiest die leuke voordelen biedt. Een voorbeeld is de interessante spaarrekening die de uitvaartorganisatie DELA aanbiedt. Wie zijn geld voor langere termijn bij deze instantie vastzet, kan een spaarrente tot wel 2,0 procent over het gespaarde bedrag krijgen. Je krijgt voor jouw spaargeld dan in elk geval nog een compensatie die enigszins in de buurt komt van inflatiecorrectie. Een voordeel van geld vastzetten is verder dat je ongemerkt toch meer spaart dan je denkt. Maandelijks een bedrag van bijvoorbeeld 300 apart zetten, zorgt ervoor dat je over tien jaar een bedrag van 39.845 kunt aanboren. En dat is natuurlijk een fijne gedachte. Zeker als je bijvoorbeeld voor je pensioen wilt sparen of later een keer een wereldreis wilt maken. Zou je ervoor kiezen of gekozen hebben om dit bedrag niet opzij te zetten, dan had dat twee nadelige gevolgen gehad. Ten eerste had je het geld waarschijnlijk uitgegeven aan andere zaken. En in de tweede plaats was je een rentebedrag van bijna 4000 euro misgelopen. Echt sparen kan dus, als je niet in iets anders wilt investeren, nog behoorlijk wat financieel voordeel opleveren.

Hoe je spaarrentes snel en slim kunt vergelijken

Toen we nog geen internet hadden, zo’n 30 jaar geleden, was het vergelijken van spaarrentes een stuk lastiger dan tegenwoordig. Een vergelijking maken tussen de hoogte van spaarrentes deden veel particulieren door bij een aantal banken langs te gaan en zo overzicht te krijgen. Of door folders op te vragen bij de banken of een belletje te plegen. Vandaag de dag gaat het vergelijken van rentes een stuk eenvoudiger. Er zijn namelijk diverse meer of minder onafhankelijke websites die de rentes voor jou vergelijken. Bezoek nu een betrouwbare online vergelijker en je ziet direct wat sparen jou oplevert!