In dit digitaal tijdperk is het zeer belangrijk om een website te hebben voor jouw bedrijf. Maar waarom is dit eigenlijk zo? En welke mogelijkheden heb je voor een nieuw uiterlijk?

Uitstraling

Met een goede uitstraling van jouw website laat je bezoekers langer op de website blijven. Zorg ervoor dat je website eens in de zoveel jaar een nieuw uiterlijk krijgt waarbij ook nieuwere technieken worden toegevoegd waardoor het lijkt alsof je erg met de tijd meegaat. Een website met een ouderwets uiterlijk werkt afschrikkend. Let daarbij ook erg goed op de typografie van de website. De lettertypes moeten goed en duidelijk leesbaar zijn.

Eenvoud geeft kracht

Less is more is nog steeds een term die tegenwoordig vaak gebruikt wordt voor websites. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Sommige moderne websites hebben een luxe of unieke uitstraling maar hebben daarbij geen overdaad aan plaatjes, teksten en navigaties waar je in verdwaald raakt. Zorg voor een simpel overzicht en maak het doel en aanbod van de website duidelijk voor de bezoeker. De eerste seconden op de website bepalen de eerste indruk. Als de bezoeker niet meteen ziet wat hij zoekt, is de kans groot dat deze naar een alternatieve website zal gaan.

Professional of niet?

De mogelijkheden om je website te voorzien van een nieuw design zijn tegenwoordig steeds uitgebreider. Je hoeft niet meteen naar een duur bedrijf te gaan die een design op maat maakt voor jou. Er zijn ook genoeg freelancers die voor een kleiner bedrag graag aan de slag gaan voor jou. Daarbij zijn er veel kant-en-klaar pakketten om het maken van een website erg makkelijk voor je te maken. Dit scheelt aanzienlijk in kosten.

Testen

Laat je website door experts online beoordelen via diverse fora. Deze experts lopen je website door en geven advies wat beter kan en wat je beter helemaal van je website kunt weghouden. Dit kan aan de ene kant best confronterend zijn, maar geeft wel een beeld van hoe bezoekers jouw website zien. Voel je dus niet meteen beledigd als jouw design binnen no-time een negatief oordeel krijgt. Luister en doe met het advies je voordeel om jouw website aantrekkelijker te maken.

Mobiel

Is je website al voorbereid voor weergave op tablets en smartphones? Nee? Dan wordt dat hoogste tijd! Op dit moment is het aanbevolen om je mobile-first in te richten. Dit zorgt niet alleen voor een bezoekers die op je website blijven, maar ook voor een betere ranking in Google. Dus dat betekent meer klanten.

Bron: Webdesign Den Bosch