Bent u van plan een software te kopen voor uw bedrijf of voor particulier gebruik, maar u vindt hetgeen wat u nodig heeft maar een beetje prijzig? Voor u is er de oplossing om tweedehands software aan te schaffen. Deze software zetten bedrijven of particulieren op een site waar het legaal aangeboden mag worden. Dit is pas legaal geworden in 2012.

De aanbieder

We nemen als voorbeeld dat het om een gebruikte Microsoft exchange licentie gaat. Stel u voor dat een bedrijf deze software heeft gekocht, maar deze later niet nodig meer heeft. Vroeger werd met deze software niks meer gedaan. Maar sinds 2012 mag deze software verkocht worden. Als zij deze willen verkopen kan dat op een site. Deze site is een soort van marktplaats voor allerlei soorten software licentie. Als dit bedrijf de Microsoft exchange licentie wilt verkopen moeten zij een account aanmaken op de site. Dit gaat door een paar gegevens in te vullen. Een account is zo gemaakt. Als zij zijn geregistreerd kunnen zij daarna inloggen. Op de site wordt alles duidelijk uitgelegd. Als zij dus bijvoorbeeld de software van Microsoft willen verkopen moeten zij dit onder de categorie van Microsoft plaatsten. Hoe precies de categorieën zijn ligt een beetje aan de site waar het op aangeboden wordt. Als zij de goede categorie gevonden hebben, kunnen zij de software plaatsen. Er moet aangegeven worden over welke software het precies gaat en hoeveel licenties het zijn. Als dat is ingevuld, kan de software verkocht worden. Er zijn ook particulieren of bedrijven die in tweedehands software handelen. Hierdoor blijven vaak nog hele oude licenties op de markt.

Microsoft exchange licentie kopen

Als u de software van Microsoft wilt kopen, kan dat op dezelfde site. U moet net als de aanbieders eenzelfde account aanmaken. Met zo’n account kan u kopen en verkopen. U kan tussen de categorieën zoeken naar hetgeen waar u geïnteresseerd in ben. Als u dus bijvoorbeeld de tweedehands Microsoft licenties wilt kopen kan u dat hoogstwaarschijnlijk vinden onder de categorie van Microsoft. Als u dit wil kopen komt u in contact met de site waar het op staat aangeboden. Zij kijken op er een match is en of het is goedgekeurd door de kopen en de aanbieder. Zo niet, dan gaat de deal niet door. Als het allemaal goed gaat, wordt het aan u verkocht. U koopt als het ware een code. Met deze code kan u de software instaleren op uw pc.

Anoniem

Het kopen en verkopen van een software licentie gebeurt in beide gevallen anoniem. Dit is zo omdat sommige bedrijven niet willen dat mensen of andere bedrijven erachter komen dat zij ineens veel software moeten verkopen. Dit kan komen door een negatieve periode van het bedrijf. Zij willen ook niet weten als zij software kopen. De site heeft hier respect voor. Het gebeurt dus allemaal anoniem. De site kan u gegevens wel zien. Dit blijft heel geheim. Als u software verkoopt, maar u verkoopt niet hetgeen wat u van tevoren heeft aangegeven klant u een boete ontvangen.