Misschien heb je het idee overwogen om je eigen dropshipping bedrijf te starten, maar je bent gewoon niet zeker of het betrouwbaar is. Of misschien zei je iets tegen je vrienden op het werk en ze vertelden je allemaal dat het oplichterij was en niet iets om je geld aan te verspillen. We leggen je uit waar je op moet letten bij dropshipping.

#1 Drop Shipping Works vergelijkbaar met bakstenen & mortel winkels

Als het gaat om het verkopen van spullen online is dropshipping niets meer dan een manier om producten te verkopen. In feite werkt dropshipping zeer vergelijkbaar met je typische baksteen en mortel winkels. Als je bijvoorbeeld naar Walmart gaat om een honkbalknuppel te kopen, zul je merken dat Walmart die knuppel niet zelf heeft gemaakt.
Nee.
In plaats daarvan werken ze samen met duizenden verschillende retailers over de hele wereld die hun producten op hun fysieke locaties verkopen. Met dropshipping verkopen ze producten uitsluitend via een online winkel via het Shopify platform.
Dropshipping e-commerce winkels verschillen echter op een bepaalde manier. Met winkels zoals Mediamart die fysieke locaties hebben, moeten ze veel geld investeren om producten op voorhand te kopen om hun planken op voorraad te hebben. Met dropshipping, koop je pas de producten van je leveranciers als een klant het product heeft gekocht.

#2 Ze werken met echte bedrijven

Om nog een stap verder te gaan op punt één drop shipping stores werken we samen met echte bedrijven. Als ik bijvoorbeeld draadloze toetsenborden verkoop, kan ik bedrijven zoals Logitech of Dell bellen om hun spullen te verkopen.
Mijn punt is dat je werkt met echte bedrijven die een merk hebben dat met hen verbonden is. Ik zal hier in punt 10 meer over praten.

#3 Grote merken

Dit kan een grote verrassing voor je zijn, maar er zijn enkele grote merken waar je misschien wel eens van gehoord hebt dat ze niets anders doen dan dropshipping. Ja, je hebt me goed gehoord.
Wist je bijvoorbeeld dat Wayfair is begonnen als een rederij die een dropshipping company is geworden?
Wayfair begon in de huiskamer van één persoon met de verkoop van producten in verschillende niches. Hij had bijna 200 niche drop shipping sites en fuseerde ze vervolgens allemaal in een online winkel genaamd Wayfair. Vandaag de dag maken ze meer dan een miljard dollar aan omzet per jaar.
Niet slecht voor een kerel die uit zijn huis begint.

#4 Ze hebben regels

Als het gaat om bedrijven die je toestaan om hun producten te verkopen hebben ze regels die je normaal gesproken moet volgen. Als dropshipping niet legaal zou zijn, zouden ze geen regels hebben en zou iedereen alles kunnen doen wat ze willen.
Bijvoorbeeld, een regel die de meeste bedrijven hebben als je van plan bent om hun product te verkopen is dat je het niet kunt verkopen op Amazon of eBay. Ze doen dit om concurrentieredenen, zodat je geen mensen krijgt die met elkaar concurreren.
De meeste leveranciers hanteren ook een zogenaamd MAP-beleid dat verkopers verbiedt om producten onder de minimumprijs te prijzen om reclame te maken voor de prijs.
Deze regels creëren grenzen voor drop shippers en bouwen vertrouwen op.

#5 Ze zijn een betrouwbare site

Ook andere grote sites hebben vertrouwen in de dropshipping sites. Hier is bijvoorbeeld een Shopify site die koptelefoons verkoopt met de naam Master & Dynamic.
Sites zoals de New York Times of een andere grote site linken niet zomaar uit het niets naar sites zoals deze. Zulke links moeten verdiend worden en moeten een vertrouwde kwaliteitssite zijn. Daarom zijn reviews super handig belangrijk!

#6 Zij geven terugbetalingen

Ook de dropshipping sites geven geld terug. Zou een oplichter je een terugbetaling geven? Nee. In feite zullen de meeste sites een terugbetalingsbeleid hebben dat duidelijk vermeld staat op hun site. Ze doen dit om consumenten vertrouwen te geven en te laten zien dat ze te vertrouwen zijn.
Nu weet ik wat sommigen van jullie denken dat iedereen een terugbetalingsbeleid kan maken en het op hun site kan zetten, maar het ding is dat iemand die wil frauderen dit gewoon kan doen.

#7 Ze hebben een echte kantoor locatie

De droppingsites zullen ook een echte fysieke locatie hebben. Meer dan dat ze een fysiek adres zullen hebben dat ze normaal gesproken ook bekend zullen maken. Nu, dit maakt niet noodzakelijkerwijs iemand legitiem omdat hij of zij een adres heeft, maar wat het wel doet is dat je een manier hebt om meer onderzoek naar hem of haar te doen.

#8 Ze hebben een telefoonnummer

Dropship stores hebben ook telefoonnummers.