de voordelen van thuiswerken

Inmiddels weten de meeste mensen niet meer beter, thuiswerken is sinds de komst van het coronavirus heel normaal geworden. Voor het coronavirus om de hoek kwam kijken werd er ook wel thuis gewerkt, maar toch een stuk minder dan tegenwoordig. Zal het thuiswerken ook de norm blijven als het noodzaak er niet meer is of gaat straks iedereen massaal weer naar kantoor? Lees alles over de voordelen van thuiswerken en de verwachtingen van SKEPP over de toekomst van het werken in dit artikel! 

De voordelen van thuiswerken 

De situatie rondom corona is natuurlijk niet ideaal, vooral het sociale contact wordt gemist en de communicatie met collega’s is een stuk lastiger. Los van de nadelen van thuiswerken, is het ook belangrijk om de voordelen van het thuiswerken in te zien. Probeer je dus hier op te focussen in deze tijden! 

1. Verhoging van de productiviteit 

De thuiswerkplek zorgt over het algemeen voor meer rust en een betere concentratie voor de werknemers. Dit zorgt ervoor dat de werkdag tijdens het thuiswerken effectiever besteed worden en deadlines makkelijker behaald kunnen worden. Hierdoor zul je als werknemer met minder stress kunnen werken, maar ook je werkgever zal hier blij mee zijn! 

2. Lager ziekteverzuim 

Het thuiswerken zorgt niet alleen voor een verhoging van de productiviteit door een betere focus, maar ook door een lager ziekteverzuim. Door het thuiswerken is de drempel om door te werken terwijl je je niet helemaal lekker voelt wat lager geworden. Je hoeft immers niet meer te reizen, je hebt geen last van de drukte van kantoor en je laptop ligt binnen handbereik. Mocht je je echt niet lekker voelen, dan vinden we het natuurlijk wel verstandiger om je ziek te melden. 

3. Besparing op reistijd

Het laatste voordeel draait allemaal om de reistijd. Door het thuiswerken hoef je niet meer van huis naar kantoor te reizen en weer terug. Als werknemer bespaart het thuiswerken dus veel tijd. Niet alleen als werknemer profiteer je hiervan, maar ook als werkgever. Niet alleen de reistijd is lager, maar ook hoeven er geen reiskosten betaalt te worden. Dit is dus een voordeel voor zowel werknemer als werkgever! 

Hoe ziet je werkweek er in de toekomst eruit? 

In deze tijden is het belangrijk om je te focussen op de voordelen van het thuiswerken en dat je hiervan probeert te genieten. SKEPP verwacht dat thuiswerken ook in de toekomst een belangrijk onderdeel van de werkweek zal blijven, maar waarschijnlijk in mindere mate. Hopelijk kunnen we in de toekomst de werkweek zo indelen dat we kunnen blijven genieten van de voordelen die thuiswerken met zich meebrengt, terwijl we ook nog regelmatig met onze collega’s een bakje koffie kunnen doen op de werkvloer!