online magazine

Als jouw organisatie groeit, of als je voor je klanten meerdere WordPress websites moet onderhouden, is het gemakkelijk als je alle websites vanaf één plek kunt beheren. Er zijn meerdere tools op de markt die die dit mogelijk maken, maar er zijn nog meer handige tips die het je een stuk gemakkelijker maken. In dit blog bespreken we de belangrijkste.

Maak gebruik van extra tools en diensten

Het beheren van een website, als bijvoorbeeld een online magazine, kost veel tijd. Denk aan het regelmatig updaten, monitoren en automatiseren. Gelukkig zijn er een aantal tools en plugins op de markt die je kunnen helpen.

ManageWP

ManageWP is een gratis tool waarmee je thema’s en plugins automatisch kunt updaten, die regelmatig prestatie-, en security checks uitvoert en die een maandelijkse back-up doet in de cloud. Met deze plugin kun je tot 25 websites managen, en dit is allemaal gratis. Ben je op zoek naar meer functies, als je bijvoorbeeld wilt dat de websites een dagelijkse back-up krijgen, dan betaal je hiervoor een klein bedrag per maand.

InfiniteWP

Een vergelijkbare dienst is de plugin InfiniteWP. De gratis functies zijn beperkt, maar als je een premium abonnement neemt heb je veel extra mogelijkheden.

WPMU DEV

Deze dienst is niet gratis, maar hiermee kun je alle websites die je moet onderhouden monitoren in een dashboard. Als één van je websites niet bereikbaar is, dan krijg je hier een melding van en deze tool houdt ook bij wanneer de plugins bijgewerkt moeten worden.

Gebruik maken van een multi-purpose thema

Op marktplaatsen speciaal voor websites, zoals bijvoorbeeld Themeforest, kun je complete websites kopen die kant en klaar zijn, en dat voor een laag bedrag. De thema’s die je hier koopt zijn handig in gebruik en heel betrouwbaar. Ook krijg je bij de aanschaf van een licentie vaak nog tot 6 maanden gratis support. Echter, als je voor elke nieuwe website een ander thema kiest, dan wordt het al gauw onoverzichtelijk. Iedere website heeft een eigen gebruiksaanwijzing en een eigen supportteam. Kies je voor een multi-purpose thema, dan kun je alles doen in één systeem, en toch verschillende websites bouwen.

De inhoud van je websites beheren met Ubersuggest

Ubersuggest is een gratis tool, waarmee je de inhoud van je websites kunt beheren. Met Ubersuggest krijg je ideeën toegespeeld om je content te verbeteren, een SEO check en een site audit.