kantoor verlichting

Op kantoor wil je praktische, functionele en liefst ook energiezuinige verlichting. Er zijn allerlei mogelijkheden, maar heb je ook al eens aan LED verlichting gedacht?

Functionaliteit

Thuis kies je wellicht voor verlichting die vooral mooi is, die past bij je interieur. Natuurlijk moet ook een lamp in huis goed verlichten of bijdragen aan een gezellige sfeer, maar design vinden we erg belangrijk. Voor op kantoor zijn andere dingen belangrijk. Omdat jij (en je collega’s) bij dit licht hun werk moeten doen, en dat vele uren per dag, moet kantoorverlichting vooral functioneel zijn en niet te belastend voor je ogen. Vaak gaat het ook om grotere aantallen dan thuis, dus prijs, levensduur, energieverbruik en milieuvriendelijkheid spelen een nog grotere rol!

LED = goede keus

Met LED strips kopen maak je dan ook een prima keuze. Waarom LED vraag je je af? LED strips zijn energiezuinig en milieuvriendelijk, ze hebben een lage CO2 uitstoot. LED verlichting heeft een erg lange levensduur. Waar je andere lampen na een x aantal jaren moet vervangen, brandt jouw LED verlichting nog vele jaren door. Ga bijvoorbeeld eens uit van 50.000 branduren, in vergelijking met 1.000 tot 2.000 uur. We hoeven jou niet voor te rekenen wat dat voor financieel voordeel oplevert.

Andere plussen LED strips

Een bijkomend voordeel is dat LED verlichting niet heet wordt. De lampen produceren dus geen extra warmte in een toch al warme zomer én niemand zal er zijn handen aan branden als hij ze per ongeluk aanraakt. Tevens bevatte ze geen schadelijke stoffen, dus ook iemand die dag in, dag uit op kantoor werkt, ondervindt hier geen negatieve gevolgen van.

Keus in kleur

Omdat het oog ook wat wil, zijn LED strips verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je past jouw nieuwe LED verlichting dus makkelijk aan aan het interieur en de sfeer van jouw kantoor. Dimbare LED verlichting draagt daar ook aan bij. Wil je wel verlichting, maar niet al te zichtbaar in de kantooromgeving? Je kan er ook voor kiezen om de LED strips langs de plafondrand, een kast of in een hoek te plaatsen. De strips zelf zijn minder zichtbaar, je maakt alleen gebruik van het licht dat ze uitstralen.