Kwaliteitsmanagement software brengt verspilling in kaart

Door aandacht te besteden aan de kwaliteit van jouw processen, producten en diensten, maak je mogelijke inefficiëntie, zoals verspilling van grondstoffen of tijd inzichtelijk. Daarnaast heb je altijd de bedrijfsrisico’s in kaart waardoor je tijdig kunt optreden en kunt leren van eerder gemaakte fouten. Omdat processen binnen een bedrijf behoorlijk complex kunnen zijn, mis je al snel het overzicht en loop je het risico om belangrijke zaken over het hoofd te zien. De inzet van kwaliteitsmanagement software biedt hierbij uitkomst. Deze slimme software geeft je een compleet kwaliteitsmanagementsysteem, zodat jij en jouw collega’s veiliger, slimmer en efficiënter kunnen werken. Door gebruik te maken van real-time dashboards heb je altijd en overal overzicht en inzicht. Zo kun je documentatie en processen centraal beheren, workflows volgen, audits plannen en uitvoeren, procesindicatoren checken, en slimmer registreren. Het is daarbij ook mogelijk om je te focussen op regelgeving en kwaliteitsnormen, zoals de ISO – 9001.

Krijg grip op kwaliteitscontroles

Belangrijke kwaliteitscontroles zijn met kwaliteitsmanagement software eenvoudig te monitoren. Zo krijg je meer grip op de kwaliteit en veiligheid. Overzichtelijke dashboards zorgen ervoor dat je (op elk niveau) gemakkelijk inzicht hebt in verzamelde data uit o.a. vragenlijsten en checklists. Het kwaliteitsmanagementsysteem maakt het meteen inzichtelijk welke acties en verbetermaatregelen nodig zijn, zodat je deze eenvoudig kunt doorvoeren en waarborgen in het systeem. Software ondersteunt bij het continue verbeteren van jouw organisatie.

Prospectieve risico inventarisatie uitvoeren

Het voorkomen van ongewenste gebeurtenissen binnen de werk- en productieprocessen, is van cruciaal belang Hiervoor is het belangrijk om inzicht te krijgen in risico’s binnen de organisatie. Op basis hiervan zijn preventieve maatregelen te bedenken en te implementeren. Met een prospectieve risico inventarisatie (PRI) maak je de kans op incidenten zo klein mogelijk. Per processtap zijn de risico’s in kaart te brengen, en die informatie heb je nodig om verbeteringen door te kunnen voeren. Begin vandaag nog met verbeteren dankzij slim kwaliteitsmanagement en stop met verspillen.