headphones

Op zoek naar een koptelefoon die jou volledig geïsoleerd van de buitenwereld? Of wil je juist wél geluid van buitenaf horen? En wat heb je liever? Lichtgewicht on-ear hoofdtelefoons of oordopjes? Waar je ook naar op zoek bent, Wifimedia heeft de juiste headset voor jou. Wifimedia verkoopt allerlei koptelefoons van topmerken zoals Sennheiser, Pioneer, Sony en Audeze. Zo bent u verzekerd van professionele kwaliteit met een mooi design!

Voordat je begint

Voordat je aan je zoektocht begint, is het belangrijk om vast te stellen welk type hoofdtelefoon voor jou het meest geschikt is. Hierom is het belangrijk om eerst de juiste bouwwijze vast te stellen; een in-ear, on-ear of over-ear variant. Elke bouwwijze heeft specifieke voor- en nadelen en deze zijn voor iedereen verschillend. Wil je de hoofdtelefoon gemakkelijk in de binnenzak bewaren, dan is het slim voor een in-ear variant te kiezen. Wil je de hoofdtelefoon snel op en af kunnen zetten, dan is een on-ear of over-ear variant wellicht een betere keuze.

In, op of over?

In-ears, ook wel in-ear monitors of IEM’s genoemd zijn de meest compacte headphones op de markt. Omdat dit type in de gehoorgang wordt gestoken is dit type hoofdtelefoon zeer geschikt voor sporters en voor discreet gebruik onderweg. On-ear hoofdtelefoons vallen op de oorschelp en zijn vaak licht en compact van bouw. Dit type hoofdtelefoon levert een uitstekende geluidskwaliteit. Omdat de oren niet volledig worden omsloten ervaren de dragers meer contact met de omgeving. Over-ear hoofdtelefoons vallen om de oorschelp heen en hiermee zijn deze het grootst qua bouwwijze. Afhankelijk van de open of gesloten constructie sluiten deze over-ears optimaal van de omgeving af.

Open of gesloten?

Zowel in-ear en over-ear hoofdtelefoons worden, afhankelijk van het model, geleverd in een open of gesloten bouwwijze. Beide varianten hebben een verschillende klanksignatuur. Een gesloten uitvoering levert meestal een krachtiger laag en een open uitvoering klinkt vaak een fractie dynamischer, transparanter en levendiger. Hierbij is het een kwestie van smaak welke type het best bij jou past. Een gesloten bouwwijze heeft als voordeel dat deze het omgevingsgeluid beter dempt dan een open exemplaar. Hierbij creëer je echt jouw eigen privé luisterruimte, waar je ook bent. Bij een open variant houdt je contact met je omgeving, maar lekt de muziek wel licht door naar de omgeving.