Stop! Online verkeerscontrole!

Succesvol online ondernemen betekent in veel gevallen, dat het noodzakelijk is dat er zo veel mogelijk verkeer richting de ondernemer zijn website gegenereerd wordt.
Er zijn allerlei hulpmiddelen voor handen bij het beantwoorden van de volgende vragen die voor online ondernemers belangrijk zijn:
Hoe kan ik mijn website checken?
Hoe goed is mijn website?
Hoe scoort mijn website?

Google analytics

Door een google analytics account te koppelen aan je website krijg je inzicht in het aantal unieke bezoekers, waar deze bezoekers vandaan komen, hoeveel het er nu eigenlijk zijn en via welke zoekwoorden ze op de site terechtkomen. Google analytics geeft vooral inzicht in de vraag: Hoe kan ik mijn website checken?

Seo Majestic

Seo staat voor: search engine optimization. Wanneer iemand in een online zoekmachine een zoekwoord typt dat aansluit bij wat u op uw website adverteert of aanbied, is het belangrijk dat de website zo hoog mogelijk bij de zoekresultaten terechtkomt. Seo Majestic biedt de mogelijkheid om uw website te controleren en optimaliseren voor zoekmachines. Verder vergelijkt Seo Majestic het verkeer op uw website ten opzichte van 1 miljoen populaire websites. Deze tool geeft dus vooral antwoord op de vraag: Hoe scoort mijn website?

MOZ

MOZ is een vergelijkingstool. MOZ hanteert een score van 1 tot 100. Uw website valt over het algemeen binnen een bepaald genre of domein, qua diensten, advertenties of producten. De tool berekent aan de hand van een algoritme de score van de site binnen dat domein. De vraag: Hoe goed is mijn website, kan beantwoord worden op basis van deze vergelijkingsscore.

Semrush

Dit hulpmiddel is in grote lijnen een combinatie van MOZ en SEO Majestic. Controle van de website op fouten, seo optimalisatie en het geven van een vergelijkingsscore ten opzichte van andere websites, is wat deze tool te bieden heeft.

Als online ondernemer is het raadzaam om stil te staan bij de beschikbaarheid en toepassing van deze tools.