De inrichting van een werkplek is erg belangrijk. Het is tenslotte een stuk lastiger om goed je werk te doen op een rommelige en onpraktische werkplek. In dit artikel zetten we de beste tips op een rijtje voor de inrichting van een functionele, comfortabele en zo efficiënt mogelijke werkplek!

Comfortabel en functioneel

Ergonomische bureaus en stoelen dragen niet alleen bij aan het comfort van de werknemers, het is ook nog eens praktisch. Zo kunnen bepaalde ergonomische bureaus bijvoorbeeld op verschillende hoogtes versteld worden. Hierdoor bieden bepaalde bureaus de mogelijkheid om zowel zittend als staand te werken, wat best een fijne afwisseling kan zijn op een lange werkdag! Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat iedereen comfortabel kan werken, zonder rug- en nekklachten op te lopen. Naast ergonomische meubelen, is het ook aan te raden om de ruimte slim in te delen. Denk hierbij ook aan voldoende verlichting, opbergruimtes, loopruimte en het gebruik van de juiste kleuren. Al deze dingen dragen bij aan een comfortabele werkplek, waar werknemers bovendien minder snel afgeleid zullen raken.

Praktisch en efficiënt

Efficiënt werken kan in deze tijd natuurlijk niet meer zonder voldoende stroompunten. Eventuele stroompunten verleggen voorkomt dan ook het gebruik van verlengsnoeren of werknemers die te veel aan hun eigen bureau zijn gekluisterd. Stroompunten verleggen of extra aanleggen zal bovendien van pas komen tijdens het flex- en samenwerken. Ben je zelf handig met elektra, dan kun je dit eventueel zelf verleggen, probeer hierbij wel altijd veilig te werken door de stroom tijdig uit te schakelen. Het handigste is natuurlijk om dit buiten kantooruren te doen, zodat werknemers hier geen last van ondervinden. Maak ook gebruik van meettechniek om de spanning te controleren tijdens het aanleggen van de stroompunten.  Een ander belangrijk punt voor een functionele werkplek is het regelen van de juiste temperatuur op de werkplek. Als het te warm of te koud is, heeft dit een negatief effect op de productiviteit en concentratie van de werknemers. Zorg er dus voor dat de je op de werkplek mogelijkheden hebt om zowel in de zomer als winter aangename temperaturen na te leven.

Een fijne werkplek

Het functioneel inrichten van een werkplek vraagt zeker om wat aanpassingen en creativiteit. Toch is het verstandig om niet te luchtig te denken over de inrichting van de werkplek. Uiteindelijk zal namelijk iedereen de vruchten plukken van een functionele en fijne werkplek.