vr training voor bedrijven

Steeds meer bedrijven zetten virtual reality in voor trainingen en andere doeleinden. Waar we VR tot nu toe eigenlijk vooral kennen uit de gamewereld, zijn er steeds meer praktische manieren om gebruik te maken van dit medium. Inmiddels is de ontwikkeling ervan zo ver dat veel bedrijven het gebruiken voor andere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten die hun personeel willen trainen, architecten die middels een VR-omgeving een huis laten zien, of een bedrijf die middels een ludieke actie promotiefilmpjes in VR laat zien. Wil je weten wat alle voordelen van trainen met virtual reality zijn? Lees dan vooral verder en ontdek de mogelijkheden van VR training voor bedrijven.

Laat je inspireren

Om een beeld te geven van de mogelijkheden die VR voor jouw bedrijf kan betekenen, hebben wij enkele voorbeelden omschreven waarop jouw business VR kan gebruiken. Laat je inspireren door de volgende voorbeelden en wie weet kun jij binnenkort VR op een geheel innovatieve manier in jouw bedrijf of beroep inzetten! Er zijn namelijk al veel bedrijven die VR-trainingen inzetten om hun werknemers voor te bereiden op bepaalde situaties. Het grote voordeel van deze trainingen is dat je niet meer de fysieke ruimte na hoeft te maken. Denk bijvoorbeeld aan een brandoefening; wanneer je personeel in de virtuele wereld traint om correct met brand om te gaan, hoef je geen hele middag meer uit te trekken om iedereen veilig naar buiten te brengen. 

Makelaars en architecten

Makelaars en architecten kunnen zeer effectief gebruik maken van VR. Door een woning of kamer in de virtuele wereld na te bootsen, kun je de kamer zien zonder er fysiek aanwezig te hoeven zijn en kun je direct een duidelijk beeld geven van hoe de ruimte of het gebouw eruit gaat zien. Ook kun je heel makkelijk iets veranderen, waardoor je weer andere perspectieven hebt, die je anders misschien gemist zou hebben. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van een muur of een bepaalde lichtinval die je in het echt niet zou kunnen zien. Ook geeft VR de mogelijkheid om virtueel rondgeleid te worden. Dit is bijvoorbeeld handig voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning.

Allerlei verschillend onderzoek

De wereld blijft innoveren. Het doen van onderzoek is dan ook een vitaal deel van deze innovaties. Maar niet alleen de wereld blijft innoveren, ook de manier van hoe men onderzoek doet, blijft veranderen. Tegenwoordig wordt er bij onderzoek steeds meer gebruik gemaakt van VR. Een virtuele wereld is natuurlijk de ultieme manier om iets te onderzoeken, omdat je relatief gemakkelijk invloed kunt uitoefenen op allerlei omgevingsfactoren. Ook wil je sommige onderzoeken niet direct uitproberen in real-life, omdat het gevaarlijk voor de testpersoon kan zijn. Wereldwijd zijn er al veel onderzoek centrums bezig met het implementeren van VR. Van het onderzoeken van kwaadaardige cellen in het lichaam, naar testen van motorische vaardigheden in een opstijgend vliegtuig; met VR kan het allemaal!