middelbare school

Het nieuwe schooljaar gaat beginnen, en voor jou betekent dit dat je naar een nieuwe school gaat: de middelbare school. Je laat de basisschool achter je, wat betekent dat er veel nieuwe dingen in je leven gaan komen: de nieuwe school zelf, maar ook nieuwe klasgenoten, nieuwe leraren en een compleet nieuwe leeromgeving. Om jou daar helemaal klaar voor te maken, lichten wij in deze blog een paar dingen uit die jou helpen voor een goede schooldag. 

  1. Schooltas

Misschien wel het belangrijkste hulpmiddel op de middelbare school, is je schooltas. Op de basisschool had je alle boeken op school liggen, maar op de middelbare is het de zaak om deze elke dag zelf mee te nemen. Naast deze boeken moet jij ook nog ruimte hebben voor je lunch en een flesje, en op sommige dagen ook nog je gymspullen. Het is dus niet moeilijk om de conclusie te trekken dat jij een nieuwe tas nodig hebt, voornamelijk een grotere. Let er hier bij wel op dat je niet een te grote tas verkoopt: de tas moet nog wel altijd comfortabel zitten.

  1. Be prepared

Op de basisschool werd alles nog voor je gedaan, maar nu is dat niet meer het geval. Het is daarom ook noodzakelijk dat jij elke dag goed je rooster in de gaten houdt. Zo weet jij elke dag welke boeken je mee moet nemen, en of er huiswerk is dat jij moet maken voor de lessen van de volgende dag. Op de middelbare school krijg je ook te maken met uitval van lessen, wat betekent dat je een tussenuur hebt, of dat je eerder naar huis kan. 

  1. Lunch goed

De hoogtepunten van jouw schooldag zijn natuurlijk de lunchpauzes. Heel even geen les, maar lekker met jouw vrienden een hapje eten. Het is dan ook leuk als je een leuke broodtrommel, of fles hebt. Het is nu tijd om af te stappen van de Bob de Bouwer-broodtrommel van de basisschool. Via de homepage van MyMepal, kan je je eigen broodtrommel of flesje ontwerpen. Je kan er zo ook je naam opzetten, zodat je zeker weet dat je hem niet in de war haalt met de broodtrommel van iemand anders.