bureaustoel

Als de gemiddelde persoon die dagelijks op kantoor werkt zou bepalen hoeveel tijd hij of zij in hun bureaustoel doorbrengen, zouden ze versteld staan. Met een 40 urige werkweek zouden personen die dus vaak in een kantoorstoel zitten in de loop van een jaar ongeveer 1900 uur in die stoel zitten. Vermenigvuldig dat met het gemiddelde aantal jaren dat een persoon werkt, en het is dan erg eenvoudig om te zien dat een groot deel van iemands leven die op kantoor werkt wordt doorgebracht in een bureaustoel. Door middel van dit artikel willen we u een paar belangrijke punten meegeven als het gaat om de aanschaf van een bureaustoel.

Waar moet je precies naar kijken bij een bureaustoel?

Allerlei kantoorstoelen waaronder de bureaustoel maken deel uit van de inrichting van elk kantoor. De meeste mensen verkiezen de vorm en de kleur van de stoel boven het ergonomische deel van de stoel. Wat ons betreft moet de ergonomie van een bureaustoel op nummer een staan en dan moet men gaan kijken wat hij of zij wel of niet mooi vindt.

Rugsteun: een goede bureaustoel moet volgens ons een goede ondersteuning voor de onderrug kunnen bieden. Sommige bureaustoelen hebben zelfs een verstelbare rugsteun waarmee de gebruiker de rugsteun in de vorm van zijn of haar rug kan plaatsen. Concluderend: Een rugsteun is belangrijk om in de toekomst rugklachten te voorkomen zodat u dus makkelijk na die 1900 uur uw rug nog kunt gebruiken.

Verstelbaar: bijna alle bureaustoelen hebben een hoogte instelling voor zowel de hoogte van de stoel als de hoogte van de armsteunen. De beste bureaustoelen hebben ten minste vijf aanpassingen, sommige hebben tot 14 verschillende aanpassingen. Een paar aanpassingen die wij belangrijk vinden zijn dus de armleuningen en zithoogte, maar ook de: spanningsregeling, rughoek en de rugleuning breedte.

Wielbasis: alle bureaustoelen hebben tegenwoordig wel een wielbasis. In die wielen zit nog een verschil. De wielbasis is niet erg belangrijk voor u als persoon zelf maar wel belangrijk voor de omgeving. Op een harde achtergrond zoals tegels of laminaat kunnen krassen komen als u met harde wielen constant over de grond rolt. Tegenovergesteld daarvan is dat het niet werkt als u met zachte wielen op tapijt gaat rijden. Daar schiet u ook niks mee op. Kies dus bij een harde grond voor zachte wielen en vice versa voor harde wielen bij een zachte ondergrond. Mocht u het zekere voor het onzekere willen nemen kunt u altijd nog een stoelmat aanschaffen zodat u de ondergrond nooit beschadigd. Kijk voor meer informatie over bureaustoelen op Officetopper.com.