handige apps voor ondernemers

Mobiele telefonie is voor de huidige moderne ondernemers onmisbaar geworden bij het doen van zaken. Mobiele telefonie door middel van de smartphone of tablet, stelt ondernemers in staat om onderweg altijd bereikbaar te zijn en mobiel het nodige werk te doen. Je kunt onderweg en bij klanten gemakkelijk bij je gegevens, waardoor zaken en deals sneller afgehandeld kunnen worden. Dit alles loopt via apps op de smartphone. Apps zijn onmisbaar voor de ondernemer en maken het leven en je werkzaamheden een stuk gemakkelijker. Welke apps zijn handig om als ondernemer op je iPhone of Android telefoon te hebben staan?

Google Drive

Op vrijwel alle Android smartphones is Google Drive standaard geïnstalleerd, maar ook voor de iPhone kan Google Drive worden gedownload. Google Drive kun je het hart van je smartphone maken, want hier sla je al je documenten op in de cloud. Het grote voordeel van je documenten in de cloud, is dat je ze altijd te openen zijn, zonder dat je achter je werkplek hoeft te zitten. Klanten hoeven nooit meer te wachten omdat je documenten op de zaak hebt liggen, je hebt alles bij je in de cloud en je kunt het in een mum van tijd op je scherm openen. Daarnaast is Google Drive voorzien van kantoorsoftware, zoals documenten (tekstverwerker) en Excel (spreadshead). Je kunt je documenten daardoor onderweg direct bewerken.

Evernote

Als ondernemer krijg je de gehele dag door informatie binnen. Alle informatie onthouden is onmogelijk en om alles in een notitieblok te schrijven is lastig, kost veel tijd en is niet van deze tijd. Evernote vervangt het klassieke notitieblok. Je kunt in Evernote niet alleen je notities aanbrengen. Heb je een foto of een website wat je wilt bewaren, dan kan dit ook. Zit je achter het stuur en kun je geen tekst typen? Dan spreek je tegen de app en je gesproken tekst wordt door Evernote bewaard.

Wunderlist

Ondernemers zijn druk en hebben dagelijks tal van zaken te doen. Al snel worden er dingen vergeten en dat kan in het ergste geval klanten kosten. Een ‘to do’ lijstje kan helpen. Wunderlist is een to do lijstje in een app. Je kunt in Wunderlist verschillende to do lijsten opstellen en alle taken markeren die het belangrijkste zijn. Via de app kun je ook andere mensen aan bepaalde taken toewijzen, als je een taak met meerdere mensen moet uitvoeren. Vergeten doe je je taken op je lijstje niet meer, want je krijgt van Wunderlist een melding als een taak moet worden uitgevoerd.