haal het maximale uit je werk

Er is in het leven bijna altijd ruimte voor verbetering. Zeker wanneer het je werk betreft. Je werkt hard en doet je best. Misschien gaat het ook best lekker. Maar misschien heb je het gevoel dat je niet helemaal eruit haalt wat je erin stopt. Dan is dit een goed moment om daar verandering in aan te brengen. Hoe? Door te investeren in jezelf. Wij belichten twee manieren waarop je kunt investeren in jezelf om op je werk nog beter te presteren het maximale uit je capaciteiten te halen. ds

Ambitieuze mensen werken aan zichzelf

Niemand verplicht je om te investeren in jezelf. Maar als je dit leest is de kans groot dat je dit wel wilt. Ambitieuze mensen hebben namelijk vaak gemeen dat zij op zoek zijn naar manieren om het beste uit zichzelf te halen. Soms kun je daarbij externe hulp goed gebruiken. De onderstaande twee tips zijn voor heel veel mensen dé manier om een nieuwe stap te zetten in een productiviteit. 

Een training time management kan je een hoop brengen

Tijd: bijna alles op het werk draait om tijd. We zijn ontzettend druk maar komen tegelijkertijd vaak tijd tekort. Hoe komt dit nou? Neem je gewoon teveel hooi op je vork? Misschien, maar dit is ook subjectief. Of beter gezegd: Het is niet zozeer de hoeveelheid werk waar het om gaat, maar de manier waarop je ermee omgaat. Tijd is belangrijk. Het goed managen van je tijd kan het verschil maken tussen succes en frustratie. En training timemanagement kan je dus een hoop brengen. Je geeft al 100%, maar geef je wel 100% in de goede richting? Wat nu als teveel van jou inzet en inspanning wordt verspild aan inefficiëntie? Met een training time management leer je tijd beter in te delen, prioriteiten te stellen en efficiënter te werken. 

Waarom een cursus thuiswerken verstandig kan zijn 

Heel veel mensen hebben de afgelopen jaren ervaren dat thuiswerken zeker niet hetzelfde is als werken op kantoor. Dit komt natuurlijk met name door de corona-pandemie. Voor veel mensen is het een eyeopener geweest. Op kantoor zit je in een bepaald stramien. Je bevindt je in een omgeving die is ingericht op het doen van je werkzaamheden. Je wordt gestimuleerd en je hebt geen afleidingen. Hoe anders is dat thuis? Veel mensen hebben geen volwaardig thuiskantoor. Dat kan natuurlijk ook niet worden verwacht. Maar dit betekent wel dat de afleiding op de loer ligt. Misschien zijn er familieleden in huis aanwezig. Ook is de TV aantrekkelijk of verspil je misschien tijd aan nutteloos browsen. Wellicht word je gewoon afgeleid door het feit dat je aan het werk bent in de omgeving waar je ook leeft. 

Om effectief thuis te kunnen werken zul je jezelf scherp moeten houden. Daar zijn ook diverse technieken voor die je kunt toepassen en voorwaarden die je kunt scheppen. Wil jij hem meer halen uit thuiswerken? Geef je dan op voor een cursus thuiswerken. Je zult er effectiever door gaan werken en daardoor ook meer voldoening krijgen.