thuiswerken gezond

Door Covid denken we meer na over onze gezondheid. Thuiswerken is de nieuwe norm om de gezondheid te waarborgen. Zo wordt drukte in het openbaar vervoer vermeden en daarmee ook het totaal aantal contacten. Maar thuiswerken heeft gevolg gehad op de dagelijkse hoeveelheid beweging van mensen. Mensen lopen niet meer naar het openbaar vervoer en ze fietsen niet meer naar hun werk op de elektrische fiets. De verleiding om de deur helemaal niet meer uit te gaan, ligt op de loer. Maar de pandemie heeft er wel voor gezorgd dat er een aantal gezondheidstrends zijn ontstaan, zoals een tocht maken op de elektrisch fietsen of te voet. Deze trends zetten we voor u op een rij.

Wandelen in de pauzes

Al sinds het begin van de pandemie zijn mensen veel gaan wandelen. Veel meer dan wandelen was ook niet mogelijk, maar dit is bij vele mensen wel deel van de routine gebleven. Sommige mensen deden dat voor- of nadat de werkdag begon en andere deden dat in de pauzes. In de winter is de pauze namelijk het enige moment dat mensen een beetje daglicht kunnen absorberen. Tijdens de wandeling een nieuwe route ontdekken of een nieuwe wijk belanden. Je kunt het echt zien als een ontdekkingsreis. 

Pak de elektrische fiets om te ontdekken

Maar een ontdekkingsreis, kun je ook maken met de elektrische fiets. Met de elektrische fiets kun je zelfs een stuk verder komen dan te voet. Met een elektrische fiets maak je je dagelijkse beweging een stuk leuker. Tegen de wind in en een heuvel op fietsen is geen probleem. De elektrische fiets wordt vaak onderschat in hoe goed deze voor je is. De elektrische fiets is minder intensief dan een normale fiets, dit betekent nog niet dat de elektrische fiets minder goed is. De bewegingen die je op de fiets maakt, zijn goed voor je gewrichten en tegen stress. Daarbij is de zuurstof en buitenlucht goed voor je en je bloed gaat sneller stromen. De elektrische fiets zorgt dus voor een perfecte werk pauze.

Werkgevers willen gezondheid werknemers waarborgen

Sinds de pandemie vond er een verschuiving plaats als het gaat om de rol die werkgevers hebben in de gezondheid van het personeel. Toen mensen thuis gingen werken, hebben veel werkgevers een budget vrijgemaakt om het personeel correct thuiswerk apparatuur te geven. Dit gaat van bureaus tot extra schermen tot bureaustoelen. Dit is natuurlijk erg belangrijk als je 8 uur per dag besteed achter een laptop. Daarbij zijn zit-sta bureaus populair geworden. Dit zijn bureaus die je met een druk op de knop kunt verstellen tot de juiste hoogte om staand te werken. Het schijnt beter te zijn voor je lichaam om dit af te wisselen. Sommige werkgevers bieden zelfs slaapcabines of rustruimtes op kantoor aan. Hier kun je even tot rust komen, om vervolgens beter en productiever verder te kunnen werken. Sommige werkgevers geven hun werknemers een elektrische fiets om het fietsen extra aan te moedigen. 

Er wordt dus veel gedaan om de gezondheid op peil en zo goed mogelijk te houden. Wilt u een elektrische fiets dames of heren kopen? Dan kunt u bij Stella kijken welke fiets voor u geschikt is, boek een proefrit en ervaar het zelf!