Wanneer je besloten hebt om spullen via internet te gaan verkopen, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Je hebt op de eerste plaats een goede website nodig waarin je veel tijd moet stoppen om hem actueel te maken en te houden. In het begin zal het allemaal wel lukken, omdat de verkoop langzaam op gang komt. Je moet spullen, die verkocht worden, inpakken en versturen. Het is ook belangrijk dat de bestelde producten snel bij de klant aankomen. Wanneer een klant het geleverde niet goed vindt, moet hij of zij dat terug kunnen sturen. Dat moet allemaal worden verwerkt. Daarom moet ook je boekhouding in orde zijn. Dat kun je in het begin allemaal wel zelf verwerken. Wanneer echter de verkoop beter wordt, kom je op een punt dat je het allemaal niet meer zelf kunt regelen. Je moet dan gaan samenwerken met een e-fulfilment bedrijf als Hageman.nl

Voordelen van een e-fulfilment bedrijf 
Wanneer je weet met wie je in zee gaat om de verwerking van de goederen in orde te maken die via je website verkocht worden, kan dat zeer veel voor je bedrijf betekenen. Zij zorgen voor de inslag en de opslag van de goederen, het verzamelen van de orders, het verpakken en versturen. Ook de producten die teruggestuurd worden moeten worden verwerkt. Voordat dit allemaal mogelijk is, moet je website gekoppeld worden aan het e-fulfilment bedrijf. Zij kunnen dan rechtstreeks zien wanneer er wat wordt besteld en kunnen dat dan ook direct verzorgen. De verkoper zal waar moeten kunnen maken dat de klant de bestelling de andere dag in huis heeft. Hierdoor zal de verkoop de goederen, door gebruik te maken van een e-fulfilment bedrijf, kunnen toenemen. 

Een ander belangrijk voordeel om gebruik te maken van een e-fulfilment bedrijf is dat al je goederen keurig zijn opgeslagen in een magazijn. De producten kunnen 24 uur per dag worden besteld. 

Voordat je gaat samenwerken, moet je zeker weten dat je toch wel minimaal 300 goederen per maand gaat verkopen. Dat zal alleen maar toenemen. Het met elkaar samenwerken moet wel rendabel voor beiden zijn. Grote producten kun je vaak beter zelf versturen. Het soort product is dus van invloed voor het afsluiten van het e-fulfilment contract. Op de eerste plaats zal je zelf winst moeten maken, want anders heeft het weinig zijn. 

Website 
Omdat het e-fulfilment bedrijf alle logistieke afhandelingen uit handen neemt, kun je zelf voor 100% aandacht besteden aan je website. Er moeten met regelmaat nieuwe producten op worden geplaatst, maar ook de prijzen moeten worden bijgehouden. Omdat je moet concurreren, moet je ook vergelijkbare winkels aflopen om te kijken wat daar de prijzen zijn. Je kunt je beter concentreren op dat wat je aan het doen bent, omdat je er de tijd voor hebt. Je hoeft je niet meer druk te maken met de vraag of de goederen op tijd worden verzonden, dat wordt allemaal voor je geregeld. Dat zijn belangrijke voordelen van een e-fulfilment bedrijf waarmee je samenwerkt. Je kunt nu groeien, omdat je er de tijd voor hebt.