private lease of voor zakelijke lease

Voorheen was leasen iets dat alleen was weggelegd voor mensen in de zakenwereld. Ondernemers en sommige werknemers kunnen natuurlijk nog altijd kiezen voor zakelijke lease. Tegenwoordig kun je echter ook kiezen voor private lease, wat voor iedereen interessant kan zijn. Het grote voordeel van leasen is dat je weet wat je elke maand zult verbruiken. Ook ben je altijd verzekerd. Maar wat is nu het verschil tussen private lease en zakelijke lease? Dat leggen we hieronder uit.

De verschillen tussen private lease en zakelijke lease

Er zitten een aantal belangrijke verschillen tussen de soorten lease. Bij private lease lease je een auto als particulier, voor privé gebruik. Zowel het contract als de auto die je leaset komen op jouw eigen naam te staan, en zijn daarmee dus jouw eigendom. Bij zakelijke lease lease je een auto van de zaak, in principe voor zakelijk gebruik. Tegen betaling van bijtelling kun je hier wel ook privé mee rijden. De kosten van zakelijke lease zijn aftrekbaar, omdat deze voor de zaak wordt gebruikt. Veel auto’s met autobelettering zijn zakelijk geleasde auto’s.

Het verschil in kosten

De kosten van leasen zijn natuurlijk niet onbelangrijk. Bij private lease bestaan de kosten uit de contractkosten en benzinekosten. Bij zakelijke lease bestaan de kosten in principe enkel uit benzinekosten, hoewel dit afhankelijk is van het soort contract dat je hebt afgesloten. Daarnaast betaal je dus bijtelling wanneer je de auto ook privé gebruikt.

Meer ruimte voor werk op maat bij zakelijke lease

Behalve bovenstaande verschillen is het zo dat zakelijk lease veel meer ruimte biedt voor maatwerk. Je kunt allerlei opties bekijken en de auto aanpassen zoals je wil, met bijvoorbeeld autobelettering. Bij private lease bestaat het aanbod vaak uit populaire auto’s en kun je zelf niet al te veel aanpassingen doen aan het contract.

Er is geen verschil meer als je eenmaal op de weg bent

Of je nu kiest voor private lease of zakelijke lease, als je een contract hebt afgesloten is er verder geen verschil meer. Bij beiden heb je recht op zaken als pechhulp en vervangend vervoer, dus dat is iets om je in elk geval geen zorgen om te maken.