handig voor onderweg

Voor sommige beroepen ben je veel onderweg. Dit geldt bijvoorbeeld voor vertegenwoordigers die veel tijd in hun auto doorbrengen om klanten te kunnen bezoeken. Ben jij zo iemand, of heb jij mensen in dienst die veel voor jou op pad zijn? Dan is het belangrijk om ‘on the road’ het werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Gelukkig is er tegenwoordig een verscheidenheid aan technologische hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen. Je kunt daarbij denken aan een bedrukte USB stick met logo, maar ook andere items. De belangrijkste hebben we voor jou hieronder opgesomd.

Laptop met lange batterijduur

Zelfs bij intensief internetgebruik kan de batterij van een laptop vaak vijf uur werken zonder op te hoeven worden geladen. Dat is erg handig voor lange vluchten, sessies in cafés zonder handig stopcontact en andere keren dat je een hele tijd onafgebroken moet werken zonder elektriciteit. Toch kan zo’n accu alsnog te snel leeg gaan op lange dagen, waardoor je die niet meer kunt gebruiken. Tenzij je een powerbank bij je hebt. Dit is eigenlijk een extra accu, waar je je laptop aan kunt hangen, maar die je ook kunt gebruiken voor het opladen van je telefoon. Je kunt er iets speciaals van maken en een powerbank met logo bedrukken om zo extra op te vallen bij je klanten. Daarnaast ben jij op het moment van een lege batterij de redder in nood. Scoor je punten mee! 

Mobiele hotspot

De meeste hotels, rustplaatsen en luchthavens hebben wifi. Maar er kan veel mis gaan. Je hebt bijvoorbeeld problemen met inloggen, het bereik is niet goed waar je zit of samen met jou zitten er nog 100 anderen op de lokale Wi-Fi.. Hoe het ook zij, het is een goed idee om je eigen mobiele hotspot mee te nemen. Ze zijn zo klein en hebben zo’n goede batterijduur dat er geen reden is om dat niet te doen. 

Smartphone met hotspot en losse hotspot

Het hebben van internet is tegenwoordig onmisbaar. Of je deze nu nodig hebt om je werk te doen, te zoeken naar een hotel of je volgende eetspot.Het hebben van een mobiele hotspot, op je smartphone is dan een must. Waarom zou je zowel een telefoon als een mobiele hotspot nodig hebben? Om te beginnen stellen alle mobiele providers datalimieten voor hun abonnementen in, en wil je dat die mobiele data beschikbaar zijn op je telefoon voor wanneer je het nodig hebt. 

Tablet

Waarom heb je zowel een tablet als een laptop nodig? Een tablet is veel lichter, heeft een nog langere batterijduur dan een laptop en is gemakkelijk mee te nemen naar een restaurant, metro of andere drukke ruimte. Er zijn ook enkele functies waarvoor de tablet beter werkt dan de telefoon of de laptop, zoals het bijhouden van sociale media, lezen en video kijken.

Bluetooth-toetsenbord voor de tablet

Tekstinvoer is zo’n groot deel van de meeste werkdagen voor mensen en veel daarvan verloopt via een tablet. Het goede oude qwerty-toetsenbord is dan nog steeds de meest efficiënte manier om een tekst te schrijven, vooral als deze wat langer is.

Cloud opslag

Als je veel op pad bent, kan het erg handig zijn om jouw bestanden in de cloud op te slaan, te back-uppen, te openen en te delen. Daarvoor zijn er verschillende apps: Mozy voor back-up, Box om afbeeldingsbestanden op te slaan en te delen en Google Drive voor documenten. Een andere combinatie van apps kan beter voor jou werken. Het gaat erom dat je je werk in de cloud hebt opgeslagen en erbij kunt als je het nodig hebt.

Wij zijn razend benieuwd; zonder welke gadget of technisch snufje kun jij niet meer zonder op reis? Laat het ons weten!”