elektrische scooter

Een elektrische scooter is een flinke investering. Daarom is het niet alleen verstandig een elektrische scooterverzekering af te sluiten, maar je ook te verdiepen in deze moderne scheurijzers. Wij delen de 5 belangrijkste feiten.

De 5 belangrijkste feiten over elektrische scooters

1. Elektrische scooters hebben weinig onderhoud nodig

Goed nieuws voor iedereen die niet houdt van klussen: e-scooters hebben minder onderhoud nodig dan ‘gewone’ scooters. Een elektrische scooter heeft namelijk minder bewegende delen, waardoor de kans op slijtage kleiner is. Fijn voor je portemonnee!

2. Een elektrische scooter is binnen 8 uur opgeladen

Meestal duurt het tussen de 6 en 8 uur voordat een elektrische scooter is opgeladen. Gelukkig kun je ook wegknorren als je scooter nog niet helemaal opgeladen is. Wel goed om te weten: voor de levensduur van de accu is het beter om je scooter af en toe voor 100% op te laden. Houd hier dus rekening mee.

3. Rijden op elektriciteit is goedkoper

Het is waarschijnlijk geen verrassing, maar rijden op elektriciteit is goedkoper dan op reguliere brandstof. Voor het laden ben je tussen de €0,20 en €0,40 per keer kwijt. Dat is zo’n 8 keer goedkoper dan rijden op een ‘normale’ scooter. Vergeet alleen niet dat e-scooters duurder zijn.

4. De actieradius is helaas beperkt

Voordat je een elektrische scooter koopt, is het slim om te kijken of de actieradius wel toereikend is. Als je van plan bent om grote afstanden af te leggen op je e-scooter, is het misschien niet het geschikte voertuig voor jou. De gemiddelde elektrische scooter haalt namelijk de helft van de afstand van een ‘normale’ scooter.

5. Voor ondernemers zijn elektrische scooters aantrekkelijk

Als een elektrische scooter €2.500 of duurder is, dan is het voor ondernemers een aantrekkelijke aankoop. Je kunt dan namelijk gebruik maken van verschillende fiscale regelingen en een deel van het aankoopbedrag aftrekken van je winst.

Scooterverzekering vergelijken: wat is de beste scooterverzekering?

Een verzekering vinden die bij jou én je scooter past, is geen appeltje-eitje. Maar wij maken het graag makkelijker voor je. Je kunt hier gratis je scooterverzekering vergelijken.