keyboards

Een keyboard is een veelzijdig instrument. Doordat keyboards elektrisch zijn, kunnen ze veel geluiden nabootsen. Met keyboards kun je veel verschillende stijlen en instrumenten spelen. Het is dus écht een instrument voor iedereen! Maar het is wel belangrijk dat je weet wat voor keyboard de juiste voor jou is! Zo bestaat er een keyboard met 61 toetsen, maar ook eentje met 49 toetsen. 

De kleuren van de toetsen

Het was je vast al eens opgevallen: de toetsen van een keyboard en piano zijn zwart en wit. Dit komt voornamelijk omdat een keyboard met alleen witte toetsen niet erg overzichtelijk is. Vroeger werden pianotoetsen gemaakt van ivoor en pas sinds 1940 kwamen er alternatieven voor ivoren toetsen op de markt. Dit komt omdat de ivoorhandel in opspraak kwam en later werd verboden. Vandaar dat de toetsen toen werden gemaakt van hout met een dun laagje kunststof. 

Het aantal toetsen

Keyboards zijn er dus met veel verschillende soorten en maten. Maar waarom heeft de ene 61 toetsen en de andere maar 49 toetsen? Dat leggen we je graag uit! Elke variant kan namelijk gebruikt worden voor een ander doeleinde. Kleinere maten worden vaak gebruikt in combinatie met een computer of voor kleine kinderen. Wanneer je keyboardlessen gaat volgen is een keyboard met 61 toetsen gebruikelijk. En als u van plan bent zwaardere pianocomposities te gaan spelen, raden we een keyboard met 88 toetsen aan. 

Eindeloos veel mogelijkheden

Met een keyboard kun je alle kanten op. Omdat het een elektrisch instrument is, kan deze meerdere klanken produceren. Met een keyboard kunt u dus niet alleen het standaard pianogeluid gebruiken, ook andere instrumenten behoren tot de mogelijkheden.

MaxiAxi

Als je graag een keyboard wilt aanschaffen denkt u dan vooral eens aan MaxiAxi. Deze webshop bestaat al sinds 2009 en heeft een uitgebreid aanbod aan keyboards waar jij je helemaal op uit kunt leven! MaxiAxi wordt door klanten beoordeeld met een 9,2 en is daarnaast gespecialiseerd in licht- en geluidapparatuur. Bent u benieuwd? Neem dan vooral eens een kijkje op de website! Of laat je helpen door de klantenservice, de specialisten van MaxiAxi helpen je graag!