samsung galaxy s22

Een nieuw jaar en dat betekent aankondigingen van nieuwe telefoons. Tegenwoordig is er echter al een hoop uitgelekt over de telefoons die eraan komen. Ook bij de Samsung Galaxy S22 is dat het geval. Daar was namelijk vorig jaar al veel over bekend en afgelopen week kwamen daar nog wat nieuwe feiten bij. Tijd dus om alles eens op een rijtje te zetten over wat we weten van de Samsung Galaxy S22 die later dit jaar uit gaat komen.

Als eerste weten we dat de Galaxy S22 serie met drie verschillende toestellen komt:

 • de Samsung Galaxy S22
 • de Samsung Galaxy S22 Ultra
 • de Samsung Galaxy S22 Plus

Al deze toestellen hebben een IP68 certificering, wat er op neer komt dat de toestellen tegen stof en water kunnen. Daarnaast maken alle drie de versies gebruik van de nieuwste Exyno 2200 chipset, waardoor ze gebruik maken van het nieuwe Android 12 systeem. De drie toestellen komen daarnaast ook met minstens 8GB RAM en 128GB of 256GB aan intern opslaggeheugen. De S22 Ultra komt echter ook nog met een configuratie met 12GB RAM en 512GB opslaggeheugen, wat hem de zwaarste van de serie maakt. Wat we in ieder geval weten is dat alle Galaxy S22 modellen geschikt zullen zijn om de beste smartphone games mee te kunnen spelen. 

Natuurlijk zijn er meer verschillen tussen de toestellen onderling, dat begint al met het scherm. De standaard S22 heeft een 6,1 inch scherm met een helderheid van 1500 nits. De S22 Plus heeft echter een scherm van 6,6 inch en 1750 nits, terwijl de Ultra het grootste scherm heeft: 6,8 inch en ook 1750 nits, net als de Plus variant. De Ultra heeft waarschijnlijk ook als enige een gebogen display. Dit is echter een van de weinige zaken die nog onduidelijk zijn over de nieuwe Galaxy serie.

Ook wat betreft de accucapaciteit zijn de toestellen niet gelijk. Zo heeft de standaard uitvoering waarschijnlijk een capaciteit van 3700mAh, de Plus uitvoering 4500 mHa en de Ultra zal naar alle waarschijnlijkheid 5000mAH hebben.

Wat betreft de kleuren die uitkomen, zijn dat voor de standaard versie en de Plus versie hetzelfde: groen, wit, rosé goud en zwart, terwijl de Ultra uitvoering er zal zijn in groen, wit, bordeaux rood en zwart. Uit ervaring weten we echter dat die kleuren op het laatste moment nog kunnen wijzigen en dat er na een release soms nieuwe kleuren bij komen. Je kunt er vanuit gaan dat de meest populaire kleuren, zwart en wit, er sowieso zullen komen.

Ook wat betreft de camera zijn de Galaxy S22 en de Galaxy S22 Plus hetzelfde, zij hebben beide dezelfde camera’s:

 • een primaire 50MP f/1.8 camera
 • een 12MP f/2.2 groothoekcamera met een 120 graden gezichtsveld
 • een 10MP telefotocamera met 3x optische zoom
 • aan de voorzijde hebben beide toestellen een 10MP f/2.2 camera

De camera van de duurste uitvoering, de Ultra heeft een wat andere set up:

 • een primaire 108MP f/1.8 camera
 • een 10MP f/2.4 telefotocamera (met 3x optische zoom)
 • een 10MP f/4.9 telefotocamera (met 10x optische zoom)
 • aan de voorzijde heeft het toestel een 40MP f/2.2 camera

Dan misschien wel de belangrijkste info: de prijzen. Die zijn namelijk ook al gelekt. Uiteraard kun je ook naar de prijzen van eerder Galaxy’s kijken toen ze uitkwamen, meestal verschilt het niet veel daarvan, We weten dat de standaard versie 849 euro gaat kosten, de Plus 1.049 euro zal zijn en dat de Ultra voor 1.249 euro in de winkel komt te liggen.