Deze games mag je in 2021 niet missen

De eerste helft van 2021 hebben we met zijn allen door de Corona crisis veel thuis moeten zitten. Over het algemeen niet zo fijn, behalve als je van gamen houdt. Dan kon je je hart ophalen, zeker omdat er dit jaar ook best wat leuke games uit zijn gekomen We bespreken hier dan ook de beste games die je nu speelt op je Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch. 

Little Nightmares II

In Little Nightmares ben je een jongen, Mono genaamd. Samen met je vriendin Six moet je in een mysterieuze wereld zien uit te vinden wat er is gebeurd. Zo moet je de geheimen van The Signal Tower ontrafelen, terwijl je ook Six moet zien te redden. Ondertussen krijg je te maken met allerlei vreemde figuren die je soms helpen, en soms in deze enge wereld tegen werken. Net als in het eerste deel speel je levels waarin je van links naar rechts loopt, terwijl je puzzels oplost, enge monsters tegenkomt en midden in een spannend verhaal zit. In vergelijking met het vorige deel zijn er andere vijanden, zoals een jager en nog veel meer andere angstaanjagende personages. Tijdens het spelen heb je weinig middelen waarmee je je kunt verdedigen en zijn er sommige puzzels die maar op één manier opgelost kunnen worden.

Super Mario 3D World

Niet veel vrijheid

Je bent dan dus niet vrij om met eigen inbreng een creatieve oplossing te verzinnen om te overleven. Gezien de aard van de game is dat logisch, maar het was nog leuker geweest als er net wat meer vrijheid was. Desondanks blijft er daardoor wel een krachtig en compact avontuur over dat het waard is om een keer te beleven. De prachtige graphics rechtvaardigen een aankoop alleen al en maken dit een van de leukste games van 2021. Enige nadeel is dat de besturing nogal houterig is. 

Super Mario 3D World & Bowser’s Fury, nu al een van de leukste games van 2021

De mensen die vroeger een Wii U hebben gekocht kennen vast en zeker Super Mario 3D World. Nu is dit spel terug en speel je het op de Nintendo Switch. Uiteraard kun je weer spelen met Mario, Luigi, Peach en Toad, met wie je door een groot aantal werelden en levels kunt gaan. Bij deze game beweeg je je in een driedimensionale wereld, gecombineerd met 2D elementen.

Little Nightmares

Veel herkenning

Het spel heeft dezelfde herkenbare felle kleuren en uitdagende opdrachten als die je gewend bent, wat wel als eerste opvalt dat je personage een stuk sneller beweegt. Minder handig voor jongere- of nieuwe spelers, maar oudgedienden beleven zo heel snel nogmaals wat de game in petto heeft. Naast offline coöp is er nu een online modus, waarmee je het complete spel online kunt spelen met je vrienden, of waar je nieuwe vrienden kunt maken.

Bowser’s Fury

Als uitbreiding op de eerste Mario 3D World, is er nu ook een nieuwe game mode: Bowser’s Fury. Dit heeft in opzet veel weg van Oddysey, Sunshine en Mario 64. Je speelt deze modus met zijn tweeën, terwijl je Mario 3D World met zijn vieren kunt spelen. De ene speler is de zoon van Bowser: Bowser Jr en de andere speler is Mario. Samen moet je zien Bowser tegen te houden. De spanning en tegelijkertijd de speelse opzet van het spel maken dit nu al een van de leukste games van 2021!

Bowser’s Fury

Bravely Default II

Als je toch liever een meer traditionele rpg game wil spelen, dan hebben we goed nieuws: het wordt niet traditioneler dan met Bravely Default II op de Nintendo Switch. Deze role playing game heeft een compleet nieuwe wereld, vier nieuwe personages en heeft ook een nieuwe verhaallijn die de game erg verslavend maken. Het mooie aan deze game is, is dat die ontwikkeld is door het team dat eerder verantwoordelijk was voor de vorige games in deze serie en ook het bejubelde Octopath Traveler.

Heroes of Light

In Bravely Default II krijg je de taak de wereld te verkennen, terwijl je op zoek moet naar vier kristallen. Dat doe je in een team van vier personages, die bekendstaan als de zogenaamde ‘Heroes of Light’. De game heeft behoorlijk wat menu’s en presenteert schattige en pittoreske omgevingen. De gevechten in het spel zijn turn-based en doen ontzettend denken aan oude Final Fantasy-videogames. De helden staan aan de ene kant en de vijanden aan de andere kant, terwijl je om de beurt aanvallen uitvoert.

Bravely Default II is voor de echte Japanse rpg-liefhebber als een warm bad. Het speelt dus allemaal heel erg vertrouwd, wat ook betekent dat er in dit geval weinig tot geen vernieuwing in de game zit. Het spel vindt het wiel niet opnieuw uit en voegt ook niet echt wat toe aan het genre, als we kijken naar spelelementen. Desondanks is er een fijn ontwikkelingssysteem voor je personages, kunnen de gevechten solide en uitdagend zijn en kun je ook rekenen op een paar interessante gevechten.