carrièreswitch tips

Stel: je zit helemaal vast in je huidige functie en zou graag van werk willen switchen. Maar hoe begin je hieraan? Het lijkt een eindeloze tocht van telefoontjes, mailtjes, papierwerk, stress, stress en nog meer stress. Maar geen zorgen, met deze carrièreswitch tips helpen we je een handje op weg naar een betere baan!

3 carrièreswitch tips:

1. Een goed begin is het halve werk

Kijk eens goed naar je eigen kennis en vaardigheden. Wil je blijven in het vakgebied waar je altijd al werkzaam in bent geweest? Volg dan nog eens wat cursussen om een echte professional te worden. Dit maakt het alleen maar makkelijker voor je om aangenomen te worden. Steek wat tijd en geld in jezelf, zodat je hier later meer profijt van hebt. En durf jezelf te laten zien! Wanneer bedrijven opzoek zijn naar nieuwe mensen, struinen ze tegenwoordig ook het internet af in de hoop potentiele kandidaten te vinden. Maak je eigen website of houd een blog bij. Zorg dat je online actief bent e gevonden kunt worden.

2. Stel goede vragen

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek is één. Je moet vervolgens wel zorgen dat je een goede indruk achterlaat om die baan uiteindelijk te kunnen bemachtigen. Een tip hiervoor is om goede en relevante vragen te stellen. Hierdoor kom je geïnteresseerd en gemotiveerd over. Stel bijvoorbeeld vragen over het bedrijf en de werkwijze binnen de organisatie. Kom ook met een paar goede ideeën, laat zien wat je ze te bieden hebt wanneer ze voor jou besluiten te kiezen.

3. Zorg voor meer plezier in je werk

Een carrièreswitch maken mensen vaak vooral met het oog op een betere baan en fijnere werksfeer. Ze willen meer plezier beleven aan hun werk. Kies dus ook iets waar jij voldoening en plezier uit kunt halen. Wanneer je een baan kiest waar je veel mee kan verdienen, maar waar je het helemaal niet naar je zin hebt, zal je het ook niet lang volhouden en binnen de kortste keren ben je weer terug bij af. Kies dus iets wat echt bij je past, wat jij leuk vind en waar jij energie uit kunt halen. Alleen dan zal de kans van slagen groot zijn.