de voordelen van thuiswerken

Thuiswerken is iets waar veel mensen van dromen en voor sommige mensen is dit hun realiteit. Er zitten veel voordelen aan thuiswerken en vandaag gaan we er enkele opnoemen. Werk jij nog niet thuis maar is dit wel een droom van jou? Wie weet raak jij zo erg geïnspireerd door dit artikel dat ook jij beslist er voor te gaan!

1. Flexibel ondernemen.
Het heerlijke aan flexibel ondernemen is dat je alles op je eigen tempo en in je eigen omgeving kan doen. Je maakt jouw werk zo flexibel mogelijk. Dit kan op veel verschillende vlakken zijn. Denk aan werken op jouw gekozen tijden, werken op jouw eigen werkwijze en werken in jouw gekozen omgeving.

2. Thuiswerken in een fijne omgeving
Wanneer je thuis werkt kun je jouw eigen ruimte indelen zoals je zelf wilt. Je kunt thuiswerken in een fijne omgeving. Wanneer je op kantoor werkt heb je niet altijd de controle over de gehele ruimte, thuis kan dit wel. Die ene vervelende en luide collega waardoor je je niet kunt concentreren zul je als het goed is bij jou thuis niet vinden. Ook kan je er voor kiezen om de ruimte geheel aan te kleden op een manier waarop jij je geïnspireerd en gemotiveerd voelt. Werken onder een zachte verlichting in plaats van een felle TL buis of wie weet wil jij een fijne geur kaars aan steken. Wanneer je thuis werkt kun jij een fijne omgeving voor je zelf creëren waardoor je productiviteit ook bevorderd zal worden.

3. Pauzes en werken wanneer je wilt
Wanneer je thuis werkt kun je je eigen pauzes indelen. Fijn toch? Wil jij even een fijne wandeling buiten gaan maken, geen probleem. Wil jij genieten van een langere koffie pauze dan je normaal op kantoor zal hebben? Ook dit vormt geen probleem.
Je kunt ook experimenteren met de werktijden. Ben jij een ochtendmens of een avond mens? Welke uren werken voor jou het prettigst? Vaak zien we dat wanneer men zijn eigen werktijden kan indelen er veel beter gewerkt wordt en deadlines beter gehaald worden.

Er zitten vele voordelen aan thuiswerken. Andere punten die ook fijn zijn:
– Werken in kleding waarin jij je comfortabel voelt
– Je eigen muziekje opzetten
– Je eigen werk uren uit kiezen
– Geen onnodige afleiding van overige collega’s

Wat wel belangrijk is wanneer je thuis werkt is dat je voor je zelf een duidelijk programma opstelt. Hier kan en mag je natuurlijk van af wijken maar zorg er voor dat de flexibiliteit niet de overhand krijgt. Thuis werken moet een tool zijn waardoor je beter werkt. Heb je moeite met de flexibiliteit, zorg er dan voor dat je dagelijks werkt met to do lijsten.

Veel plezier!