rolgordijnen

Minimalistisch, modern en budgetvriendelijk, rolgordijnen zijn de perfecte raambekleding voor keukens, badkamers en elke andere ruimte in huis. Nog niet erg thuis in de verschillende soorten rolgordijnen? Lees dan snel verder, want in onderstaande blog behandelen we de verschillende typen rolgordijnen.

Bij het inrichten van een ruimte wordt er vaak lang nagedacht over het kiezen van het perfecte meubilair, over de kleur van de muren of over de beslissing welke vloer er het beste zal passen. En hoewel dit allemaal heel belangrijke beslissingen zijn, denken we dat het beslissen hoe je je ramen aankleedt, ook bovenaan je to-do-lijstje voor het inrichten van een ruimte moet staan.

Voor kleine ruimtes zijn rolgordijnen perfect!

Als je een kleinere woonkamer, keuken, thuiskantoor of slaapkamer hebt, zijn rolgordijnen de perfecte keuze. Hun eenvoudige ontwerp sluit nauw aan op ramen en, zeker als je kiest voor een neutrale kleur, hebben ze de neiging om visueel te verdwijnen, of ze nu opgerold of neergeklapt zijn. Ze zullen ook niet vast komen te zitten aan vensterbanken, radiatoren of meubels, zoals gordijnen vaak doen.

Denk bij het kiezen van de stof van je rolgordijn eerst na of je het licht volledig wilt blokkeren of juist iets wilt dat het licht filtert. Wil je totale duisternis creëren in een vertrek, zorg er dan voor dat je voor een verduisterende stof kiest en rolgordijnen met zijgeleiding. 

Keukens kunnen soms een rampgebied zijn, ingrediënten vliegen rond en vetspetters verschijnen op magische wijze op elk oppervlak. Gordijnen zullen dan ook duidelijk niet de beste keuze zijn voor deze ruimte, of je moet ze vaak willen wassen. Kies in plaats daarvan voor waterdichte rollers die vocht afstoten en makkelijk kunnen worden schoongemaakt.

Vochtbestendige rolgordijnen

Deze vochtbestendige rolgordijnen zijn ook de beste keuze voor badkamers, omdat ze niet rotten of schimmelen. Tegenwoordig zijn er honderden waterafstotende rolgordijnen in prachtige stoffen te vinden, dus keuze genoeg!

Weet je niet zeker hoe je jouw dak- of zolderramen moet aankleden? Rolgordijnen zijn een ideale optie hiervoor en kunnen handig zijn om het licht te verzachten en verblinding te voorkomen. Ook hier kunnen rolgordijnen ideaal zijn voor slaapkamers op zolder, omdat ze totale duisternis bieden. Dergelijke rolgordijnen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren, zodat je er altijd een kunt vinden die bij de stijl van de ruimte past.

Thermische jaloezieën, of energiezuinige jaloezieën houden de warmte in jouw huis tijdens de winter binnen en juist buiten in de zomer. Ze zijn ideaal als je in een wat ouder pand woont met oude kozijnen en ramen die niet de beste isolatie bieden.

Zo zijn er honingraat designs die 46 procent meer warmte in huis houden door hoe ze zijn opgebouwd. Ook deze zijn verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren en afwerkingen.

Door hun compacte karakter zijn rolgordijnen goed te combineren met andere vormen van raamdecoratie. Als je de zachtheid van transparante gordijnen in een slaapkamer wilt, maar niet bereid bent een goede nachtrust op te offeren door inkomend licht, dan is het installeren van een verduisterend rolgordijn een geweldige oplossing. Ga voor iets in een neutrale kleur en we beloven dat je het niet eens merkt dat ze er hangen.

Wil je met een klein budget je keuken een snelle make over geven? Of welke kamer dan ook een opfrisbeurt? Rolgordijnen ophangen is een erg eenvoudige manier om een ​​kamer een nieuwe look te geven!