geld verdienen als vlogger

Wees uniek en origineel

Onderscheid je van andere vloggers door uniek en origineel te zijn. Geld verdienen als vlogger kan zeer interessant zijn en je kunt er ook aardig wat mee verdienen. Kopiëren is not done. Uniek en onderscheidend zijn zorgt ervoor dat bezoekers specifiek naar jou komen en niet naar je concurrent. Misschien heb je wel ergens inspiratie opgehaald, iets wat anderen nog niet hebben. Probeer out of the box te denken. Dit kan onder andere door te brainstormen of een moodboard te maken over hoe de vlogs vormgegeven moeten worden. Wat veel wordt gedaan is digital nomad blog. De moderne reiziger die de wereld aan tientallen tot miljoenen volgers laat zien.

Motivatie en doorzettingsvermogen

In het begin zal het nog even lastig zijn om een goed lopende vlog op te zetten. Je bezoekers aantallen zullen misschien wat tegen vallen. Maar vergeet niet dat iedereen onderaan de ladder moet beginnen. Hoe meer jij gaat oefenen hoe cooler je video’s zullen worden, uiteindelijk ga je een eigen stijl ontwikkelen en geef je jouw eigen draai aan video’s. Ook kun je als je wat bekendheid vergt voor verschillende opdrachtgevers verslag gaan doen in jouw blog. Denk aan reisfilmpjes, bijzondere culturen en nieuws op reis. Dit is de zogeheten populaire digital nomad blog.

Ga vloggen omdat je het leuk vind en niet alleen voor geld

Geld verdienen als vlogger is niet altijd even makkelijk. Bij Youtube dien je een minimaal aantal views te hebben waarbij je ook nog 1 euro per duizend views kunt verdienen. Pas met miljoenen kijkers kun je er een zakcentje uithalen. Ook zijn er tegenwoordig voorwaarden om aan het betaalde partnerprogramma mee te doen zoals aan minimum aantal abonee’s en kanaalweergaven. Naast Youtube kun je als je goed bent ook worden gesponsord waarmee je jouw geld als vlogger kunt verdienen door producten van bedrijven in jouw video’s te gaan promoten. Dit werkt ook het beste met veel kijkers uiteraard.

Zorg dat mensen verbaasd zijn

Je kunt kiezen om mooie niet standaard beelden voor jouw video’s te kiezen. Zo kun je kiezen voor een drone om mooie shots van een omgeving te maken. Deze kun je voor lage prijzen aanschaffen. Met een action camera kun je geniale actie beelden maken zoals een vrije val of een achtbaan shot.

Kwaliteit staat op nummer een

Evenals goeie beelden moet het geluid ook goed zijn. Sterk geluid met heldere effecten en eventueel goede muziek montage trekken meer bezoekers dan filmpjes met onverstaanbare stemmen en veel omgevingsruis zoals wind. Mooie beelden en goed geluid komen professioneel over.