direct mail


Één van de beste manieren om je (potentiële) klanten te bereiken is via direct mailing. Met deze vorm van direct marketing kom je direct in contact met klanten door ze aan te schrijven. Je kunt zo als bedrijf niet alleen kennis maken met nieuwe klanten, maar ook de relatie met oude klanten een nieuwe impuls geven. Het doel is dan ook vooral het aangaan van een structurele relatie met de klant. De direct mail kan hiervoor de perfecte aanleiding vormen, waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan promotionele flyers, speciale kortingen of loyalty programma’s.

Het grote voordeel van direct mailing is dat de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Zowel de vorm als de inhoud van de direct mail kan volledig aan jouw wensen aangepast worden. De direct mail kan variëren van een gepersonaliseerde brief tot een promotionele eye-catcher en alles ertussenin. Op het gebied van de papiersoort, kleur en formaat is de keuze volledig aan jou. Ook allerlei promotionele artikelen kunnen met de direct mail meegestuurd worden, zoals klantenkaarten, kokers of speciale folders. De boodschap kun je bovendien volledig personaliseren, zodat deze het beste bij jouw klant en jouw bedrijf past.

Als je de perfecte direct mail hebt, is het echter ook zaak daarmee de juiste personen te bereiken. Ook op dit gebied is er veel mogelijk. Het adressenbestand kan precies op jouw doelgroep worden afgestemd, zodat de direct mail bij de juiste personen terecht komt. Als je zelf beschikt over een bestand met adressen van personen die je wil bereiken, is het bovendien mogelijk dit bestand aan te vullen met andere personen uit jouw doelgroep. Het is daarbij via direct mail goed mogelijk de respons te meten, zodat je achteraf precies kunt inschatten wat voor type boodschap werkt voor jouw doelgroep.

Als je wil weten wat direct mail kan betekenen voor jouw bedrijf, klik dan hier om naar de website van Mailing-Versturen.nl te gaan.