iphone 12

Apple introduceert traditiegetrouw zijn nieuwe telefoon altijd in de tweede week van september, op dinsdag of woensdag. Dat zou betekenen dat volgende week, op 8 of 9 september, de nieuwe iPhone 12 weleens geïntroduceerd kunnen worden, waarna de pre-order normaal gesproken vanaf de vrijdag daarna kan, dat zou dan vrijdag 11 september zijn. Echter is hier behoorlijk wat onduidelijkheid over, wat komt door, je raadt het al, de Corona crisis. Apple heeft namelijk zelf al aangegeven dat dit nieuwe model later komt. Wat weten we al wel over de nieuwe telefoon van het merk met het appeltje?

De nieuwe iPhone zal er weer in twee varianten zijn

De iPhone 12 komt in twee varianten uit, net als de iPhone die al eerder werden uitgebracht. De kleinste versie heet, waarschijnlijk, de iPhone 12 Pro en de grote variant heeft de iPhone 12 Pro Max. Waar bij afgelopen releases de groottes van de schermen gelijk zijn gebleven, lijkt het er nu op dat zowel de iPhone 12 Pro, als de iPhone 12 Pro Max, een groter scherm krijgen dan hun voorgangers.

Grootste scherm tot nu toe

Zo heeft de iPhone 11Pro nu een beeldscherm van 5,8 inch en volgens uitgelekte informatie heeft de nieuwe versie een scherm van 6,1 inch. Daarnaast verwacht men dat de iPhone 12 ProMax het grootste scherm van alle iPhones tot nu toe zal hebben, 6,7 inch.

Nieuw ontwerp van de telefoon van Apple

Sinds de release van de iPhone X in 2017 is er bijna niets meer veranderd aan het ontwerp van de telefoons. De iPhone XS lijkt enorm veel op zijn voorganger en de iPhone 11Pro had dan weer hetzelfde ontwerp als de XS. Volgens verschillende betrouwbare bronnen krijgt de iPhone 12 echter met een compleet nieuw design, iets wat dus al lang niet meer is gebeurd.

Vlakker design

Zo zouden de ronde hoeken, die we al kennen sinds de iPhone 6, worden vervangen door een meer vlak design, zoals de iPhone 4. Dit lijkt in lijn met andere Apple producten, want ook de nieuwe iPad Pro heeft vlakke zijkanten en een scherpe rand. Daarnaast zal het glas, waarschijnlijk, licht naar de randen afbuigen, de grootte van de notch lijkt gelijk te zijn gebleven, hiermee bedoelen we de inkeping aan de bovenkant van het toestel waar onder andere de selfie camera in verwerkt zit.

5G netwerk

Alhoewel er dus aan het design best wel wat veranderd zal zijn, zal de belangrijkste reden om deze telefoon te kopen voor veel mensen de toepassing van het 5G netwerk zijn. De iPhone 12 is namelijk de eerste telefoon van Apple die op dit nieuwe netwerk kan functioneren. Aangezien zowel Vodafone, als T-Mobile, als KPN allemaal gepland hebben om dit jaar nog een dekkend 5G netwerk te hebben, komt de nieuwe iPhone precies op tijd. Het is nog afwachten of de iPhone 12 ook direct 5G heeft voor de Nederlandse markt.

Extra dieptesensor in de lens

Een van de belangrijkste verbeteringen aan de iPhone 11Pro was de camera, die voor het eerst bestond uit een drievoudige cameralens, zoals we die al van Huawei kenden. We gaan ervanuit dat de nieuwe iPhone deze ook zal hebben, en waarschijnlijk met een extra dieptesensor, de zogenaamde LIDAR die ook in de nieuwe iPad zit. Hierdoor kun je bijvoorbeeld hele goede 3D-reconstructies maken van bijvoorbeeld mensen en objecten. Daarnaast zal dit zorgen voor een betere autofocus en onderwerp detectie bij nachtfotografie en video’s in het algemeen.