SEA in het kort

De afkorting SEA staat voor Search Engine Advertising en is in te zetten om de vindbaarheid en zichtbaarheid van een bedrijf, product of persoon binnen zoekmachines te vergroten. SEA is een vorm van online marketing, ofwel adverteren, waarbij zoekwoorden en zoektermen een belangrijke rol spelen. Door de juiste zoekwoorden en zoektermen te combineren zal de vindbaarheid en zichtbaarheid worden vergroot. SEA is dan ook een manier van online marketing die kan worden ingezet om resultaten te verhogen en te vergroten doordat beoogde de doelgroep bereikt zal worden.

Hoe werkt SEA?

Voor SEA zijn zoekmachines nodig. Bekende zoekmachines zijn onder meer Google, Bing en Yahoo. Binnen zoekmachines zijn plekken gereserveerd om online marketing te kunnen toepassen in de vorm van advertenties en banners. Deze zijn veelal terug te vinden bovenaan en ook aan de zijkant bij de zoekresultaten van een zoekmachine. Als je SEA wil inzetten heb je dus een advertentie nodig die op een gereserveerde plek in een zoekmachine kunt laten plaatsen. Het beste resultaat zal deze advertentie hebben als naast het plaatsen van een advertentie ook de juiste combinatie zoekwoorden en zoektermen zal worden gekozen bij deze advertentie. Met als gewenste resultaat dat deze advertentie als eerste naar voren zal komen in de zoekresultaten en mensen dat vinden waar ze naar op zoek zijn.

Waar kan ik adverteren en hoe?

De bekendste en veelzijdigste plek om te adverteren is Google, ze maken bij Google gebruik van Google Adwords dit is voor potentiele adverteerders een interessant mogelijkheid om gebruik van te maken. Iemand die een advertentie via Google Adwords wil plaatsen kan een financiële investering doen om zijn/haar advertentie binnen Google te kunnen laten plaatsen. Naast dat er een bod kan worden gedaan op zo’n plek is het zeker niet onverstandig om de juiste combinatie van woorden te zoeken in samenhang met het bedrijf, het product of de persoon die gepromoot zal worden in deze advertentie. Hierdoor zal de advertentie de resultaten opleveren die gewenst zullen zijn, op zijn minst een hogere vindbaarheid en zichtbaarheid binnen de zoekresultaten op Google.