beste PC games van 2022

Nog nooit verschenen er zoveel nieuwe games als de afgelopen jaren. Dat komt deels doordat er veel verschillende platformen zijn. Een van de populairste daarbij is de PC. Tegenwoordig zien we enorm veel nieuwe pc-games in een ronduit duizelingwekkend tempo uitkomen, waardoor het onmogelijk is om ze allemaal te checken. Gelukkig hebben wij het kaf van het koren voor je gescheiden als het gaat om de meest recente pc-releases. Hieronder ons overzicht met de beste Pc games van 2022 tot nu toe.

V Rising

V Rising is nog maar net uit en al meteen een hit. Het is te vergelijken met een ander ‘overlevingsspel’, Valheim, dat begin 2021 werd uitgebracht. In dit open-wereld spel spelen jij en je vrienden als zwakke vampiers die weer op krachten moeten komen door op bloed te jagen en je kennis van de wereld op te bouwen na een lange slaap in… natuurlijk een doodskist. Je kunt solo of online spelen met of tegen andere vampiers die vechten tegen allerlei vreemde monsters en kwaadaardige wezens, terwijl je het daglicht ontwijkt. 

Galactic civilisations 4

De vierde uitgave in deze space 4X-serie brengt tal van moderne ideeën en vooruitstrevende ontwerpen naar een diepgaand, complex strategiespel. Kies uit een van de 18 beschavingen, enkele favorieten van fans, maar ook veel nieuwe gezichten, en leidt ze naar glorie terwijl ze hun weg door de melkweg verkennen, uitbreiden, exploiteren en… uitroeien!

De kaart van de melkweg is nu verdeeld in sectoren en Galactische prestaties worden toegevoegd aan de nieuwe overwinning die je kan helpen de ultieme overwinning te behalen, maar dan zonder de gebruikelijke malaise in het eindspel. Deze ruimtegame heeft een sterke start, maar er is nog veel ruimte voor verbetering.

De beste PC games van 2022

Lego Star Wars: the Skywalker saga

De Skywalker Saga geeft je de kans om jezelf onder te dompelen in de sci-fi fantasiewereld van George Lucas, maar dan in de blokvorm van Lego. Maar dit is niet alleen een herhaling van The Complete Saga met The Force Awakens erop: je krijgt een echte (Lego Star Wars: The Skywalker Saga) ruimteverkenning in deze game, die best goed is. De films die al in de game worden behandeld, zijn opnieuw gemaakt en je kunt ze in willekeurige volgorde aanpakken. Je kunt ook de ruimte verkennen, net zoals je deed in Manhattan van Lego Marvel Superheroes. Bovendien kun je vechten en de binnenkant van Star Destroyers verkennen, elk gemaakt van 18 miljoen digitale stenen.

Tiny Tina’s Wonderlands

Elke angst dat de nieuwe Tiny Tina’s Wonderlands een soort van Borderlands 4 zou worden, werd weggenomen op het moment dat we de game in handen kregen. De game is nog steeds herkenbaar, maar het gevoel van plaats en improvisatie verheffen Tiny Tina’s Wonderlands boven verwachting tot een betere versie dan al zijn voorgangers!

Er zijn elementen van de game die nog wat verbetering kunnen gebruiken, maar dit is een uitstekende game in de populaire reeks FPS-games die erin slaagt oude zaken niet te herhalen. Speel het daarom zeker als je een Borderlands-fan bent die op zoek is naar iets vertrouwds, maar dan nieuw en verfrissend.

De beste games van 2022

Elden Ring

Het vervolg van FromSoft op de Dark Souls-games stelt niet teleur. Het is hun allerbeste werk, getransporteerd naar een totaal nieuwe ruimte. Elden Ring is niet alleen een meesterwerk volgens de hoge normen van de ontwikkelaar, maar door zoveel dingen in de Lands Between te verpakken, slaat het een nieuwe weg in voor open-wereld games in het algemeen. Dit diepe, ingewikkelde fantasiespel zit vol verrassingen met een vleugje magie. Fans die bekend zijn met slopende baas gevechten en harde maar lonende gevechten, zullen veel liefde hebben voor Elden Ring, en de toevoeging van geesten-oproep: gifspuwende kwallen en zeis-zwaaiende skeletbandieten om je te helpen vechten. Het maakt deze ontmoetingen bevredigend in plaats van ontmoedigend. De introductie van een open wereld heeft de potentie van Elden Ring alleen maar vergroot, waardoor elk gebied een schatkist is met verzamelobjecten, geheimen en speciale wapens. Spelers worden niet alleen beloond voor hun verkenning, maar kunnen ook genieten van de bevindingen van hun harde werk: struikelen over verborgen zijmissies en overvallen worden door woeste draken… een open wereld was nog nooit zo episch als in Elden Ring.

Lost Ark

Deze gratis game van Smilegate is eindelijk gelanceerd op westerse servers, met dank aan Amazon Game Studios, en heeft onmiddellijk de de piek records van CS:GO en Dota 2 verbroken. Toegegeven, de uitgebreide wachtrijen voor sommige Lost Ark-servers dragen misschien bij aan dat cijfer, maar als je eenmaal binnen bent, heeft Lost Ark een overweldigende hoeveelheid inhoud voor MMO-fans. De nauwkeurig afgestemde gevechten van Lost Ark zijn een genot om te spelen, en elk niveau is zorgvuldig uitgebalanceerd. Je hoeft je geen zorgen te maken over het nemen van meerdere personages in het verhaal, aangezien de Lost Ark power pass beschikbaar is als een snelkoppeling zodra je het verhaal van één personage hebt voltooid!