beton

Wil je dat je een mooi eindresultaat krijgt met je gestorte beton? Dan kan jij wel een vlindermachine gebruiken. Ook wel troffelmachine genoemd. Het is een machine waarmee je een gladde betonvloer kan maken. Wat je moet weten is dat ze in twee versies verkrijgbaar zijn: de enkele en de dubbele vlindermachine. Oké, maar wat is dan het verschil? De enkele vlindermachine is vooral handig voor de kleinere projecten. De dubbele vlindermachines zijn vooral geschikt voor middelgrote tot grote projecten. We gaan je in deze blog meer vertellen over hoe je te werk moet gaan met beton. Lees dus vooral nog even verder.

Voor de klus begint

Het vlinderen van beton is een zware klus, er is veel spierkracht voor nodig om deze machine te besturen. Let hier dus op. Dit is het ook waarom het best handig is om een beetje ervaring te hebben met het gebruik van de vlindermachine. Hier zijn onze beste tips:

  1. Niet zonder ervaring. Als je al enige ervaring hebt met het vlinderen kan je het zelf proberen als je dat wilt. Twijfel je? Laat het dan door specialisten uitvoeren.
  2. Schuine bladen, er zijn wat instellingen waar je op moet letten. Zo kan je de stand van de bladen instellen. Het is essenceel dat de bladen eerst schuin worden gezet, zodat er geen gaten in het beton komen. 
  3. Weer recht. Nadat je voor de eerste keer met de vlindermachine over het beton bent gegaan, zul je zien dat er nog een laagje cement achterblijft. Dan is het de bedoeling dat je de bladen weer recht zet. Daardoor wordt de vloer recht gevlinderd. 

Advies nodig?

Wil je advies? Dan ben je bij Lievers Holland aan het juiste adres. Zij zijn namelijk de experts op het gebied van machines en gereedschappen voor het bewerken, verwerken en afwerken van vers gestort beton. Wil je advies? Maak dan een afspraak met een specialist van Livers Holland of neem een kijkje op de site voor meer informatie.