U begint met uw nieuwe onderneming, u bent van plan om het helemaal anders te gaan doen of wilt uw website updaten en vernieuwen. Zoals de titel al aangeeft, alles start bij een goed webdesign. In dit artikel ga ik u wat redenen geven waarom het belangrijk om een goed design te hebben, en wellicht waarom u dit door een webdesigner moet laten realiseren.

Waarom een goed webdesign?

Om te beginnen is het belangrijk om door middel van uw website de juiste beleving over te brengen. Een goed webdesign kan zo een webshop een exclusieve uitstraling geven, dit is goed bij een duur en exclusief product maar werkt juist niet bij een product wat veel verkocht moet worden en de goedkoopste is. Dan wilt u een uitstraling wat gericht op verkoop is. Zo ziet u dat u moet nadenken over wat u wilt bereiken met de website en hoe u dit gaat realiseren. Een professional kan voor u de website dus de juiste beleving mee geven door zijn kennis en ervaring die hij heeft. Ook kan hij uw doel verwezenlijken op de beste manier, hij houdt rekening met wat mogelijk is, wat u wilt en wat handig is. Zo krijgt u het beste resultaat. Ook is het belangrijk om rekening te houden met SEO, dit zijn zoekresultaten in zoekmachines. Als u een mooie maar slechte website heeft qua content, ontwikkeld u uw website voor niks want dan komen er geen bezoekers en realiseert u geen omzet, lead of wat uw doel ook is.

U moet ook rekening houden met dat u design past bij een smartphonescherm of tabletscherm. U kunt wel een website maken een desktop maar als mensen dan uw site willen bezoeken op hun smartphones of andere apparaten zullen ze snel weg gaan omdat het niet kan. Een webdesigner heeft over het algemeen meer verstand van een goed design maken dan u zelf, verstand van de nieuwste technieken en kan realistisch naar uw plannen kijken. Zo krijgt u ook feedback op wat u wilt wel überhaupt mogelijk is. Ook is het belangrijk om rekening mee te houden dat de site gebruiksvriendelijk moet zijn, goed moet werken en lekker vlot moet lopen. Het kan er allemaal natuurlijk leuk uit zien, maar als het doel van de website niet in een paar klikken kan behaald worden, is het allemaal voor niets.

Dit is natuurlijk het begin van het proces. Na het ontwerpen moet het gerealiseerd worden, content worden geschreven en de website moet onderhouden worden. Maar nogmaals, het begint bij een goed design!