eigenschappen van een succesvol ondernemer

Een carriereswitch maken hoe doe je dat en waarom zou je dat doen. Lees gauw mee met wat de vijf veelzeggende eigenschappen van een succesvol ondernemer zijn.

Zelfverzekerd

Een van de belangrijkste eigenschappen van een succesvol ondernemer is toch wel zelfverzekerdheid. Helemaal als starter als je net een carriereswitch hebt gemaakt moet je stevig in je schoenen staan. In het begin zal je toch ook echt wat afwijzingen krijgen tot ze je echt leren kennen en weten wat ze aan je hebben.

Stress

Elke ondernemer heeft er mee te maken, je hebt altijd deadlines of zaken die niet lopen zoals jij wil. Het enige verschil is dat jij nu eindverantwoordelijke bent en dat kan e nodige stress met zich mee brengen. Daar moet je wel tegen zijn opgewassen. Stress is daarom wel de nummer 1 eigenschap van de belangrijkste eigenschappen van een succesvol ondernemer.

Born leader

Als je kijkt naar de eigenschappen van succesvolle ondernemers, is leiding geven daar er een van. Je bent als eigen ondernemer zelf verantwoordelijk voor alles wat je levert, maar ook voor eventueel personeel die onder jou valt. Het is daarom belangrijk om goed leiding te kunnen geven.

Verkooppraatje

Je kan nog alle bovenstaande eigenschappen bezitten, maar als je je product niet goed weet te verkopen kom je nog geen steek verder. Het is enorm belangrijk dat je je verkooppraatje klaar hebt en zo de klanten weten wat ze aan je hebben. Let wel op dat wat je in je verkooppraatje beloofd ook echt moet kunnen nakomen. Aan een eigen ondernemer met mooie praatjes maar geen daden heeft niemand iets.

Flexibiliteit

Als eigen ondernemer moet je ook rekening houden met een wijziging in de planning. Als een leverancier iets niet op tijd levert kan jij als eigen ondernemer in de knoop komen met je deadline voor de klant. Hou daarom altijd rekening met iets wat kan gebeuren en wees daar flexibel in. Jouw aanbod wordt namelijk aangepast aan de wensen van de klant.

Een carriereswitch maken dat is niet iets wat je zomaar doet, maar toch denken wij dat je daar nu anders over denkt. Als je jezelf natuurlijk kan vinden in de eigenschappen van succesvolle ondernemers.