Revu column: Vooruitzien - Sterretje Gezocht


Gaapt er tussen mij en de BNN-kijkers reeds een afzichtelijke kloof der generaties? Ben ik dat wat ik nooit wilde zijn, namelijk een oude lul die jongens met haar over den ooren maar onzedelyck vindt? Feit is dat ik BNN’s Sterretje Gezocht (3 juli, 20:30 uur, Ned 3) helemaal niks vind. En dan heb ik het niet over de kwaliteit van de zichzelf als prostituees aanbiedende piepjonge presentatrettes.

Ik heb iets tegen die verplichte leukdoenerij in dit soort BNN-concepten die volgens mij vooral moeten verhullen dat het talent en de creativiteit aan het opraken zijn. Wie geen programma meer kan bedenken, gaat automatisch aan de slag met “taboe doorbrekende” programma’s. Zulks resulteerde eerder al in acné opwekkende beeldbuisarmoede als Crazy 88 en Try Before You Die.

Sterretje Gezocht verheft talentloosheid, ongekend gebrek aan ervaring en het haast psychotische verlangen van anorexiameisjes om beroemd te worden tot nieuwe televisienorm. Het is de freakshow van Big Brother en het leedvermaak van Idols. Sterretje Gezocht is het ultieme bewijs dat je met domme wanhopige mensen (zelf noemen ze dat steevast “hedonistisch en modern”) letterlijk alles kunt. Het zal u niet verbazen dat veel van de kandidaten inderdaad dachten origineel te zijn door hun “sterretje” te laten zien. Exit niveau.

Maar ik schaam me dit te moeten schrijven. Ik lijk wel een besnorde Volkskrantjournalist. (Waar is mijn NVJ-pas?) Geef mij maar een ouderwetsche omroepster. Eentje met grote hoornen bril en bosje bloemen naast de microfoon.

Heerlyck. Nu mijn pijpje stoppen.

Deze column verscheen eerder in weekblad Revu.

Weergaven: 10

Tags: Bert, Brussen, Revu

Reactie van Toon Brouwers op 1 Juli 2009 op 11.48
Poe, ik was even bang dat ik de enige oude lul was. Blij dat jij er bent Bert!
Reactie van Bert Brussen op 1 Juli 2009 op 11.50
Kan ik wat pijptabak van je lenen Toon?
Reactie van Bert Brussen op 1 Juli 2009 op 12.16
Trekdrop was het toch?
Reactie van Bert Brussen op 1 Juli 2009 op 16.08
Zucht.
Ach, toegegeven, het is beter dan bij Hyves werken...
Reactie van Douwe Veldhuisen op 1 Juli 2009 op 18.38
Het is dat ik geen hyves heb anders zou ik een bridget-maasland-is-een-stom-wijf.hyves.nl aanmaken.
Dat meisje helemaal aan het einde van het filpmje vind ik wel erg leuk... zal wel iets met oerdriften te maken hebben o.i.d.

Opmerking

Je moet lid zijn van humedia om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van humedia

© 2015   Gemaakt door ROC media.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden