Donderdag komen Hugo Borst en Bert Maalderink onze prachtige faculteit vereren met een bezoekje. De sportverslaggevers komen graag vertellen over de schone kunst van het vragen of iemand blij is of teleurgesteld. Of gewoon hoe het was.

Hartstikke gezellig en knus, maar omdat het zo gezellig is, houdt LeF ook deze bijeenkomst off-the-record. Mooie verhalen, filmpjes of opnames worden niet op prijs gesteld.

Nou hier wel hoor! We zitten immers op de School voor Journalistiek en worden niet opgeleid tot PR-medewerkers of stagiaires bij de Pravda. Niemand is ooit een betere journalist geworden door het opvolgen van rare regeltjes.

Neem daarom je nieuwe iPhone, N96 of gewoon een dikke studiocamera mee en neem op die handel. Kom je hier op de voorpagina, en kunnen mensen die niet op donderdagmiddag naar school kunnen ook genieten van die wonderbaarlijke onthullingen die in het bedompte auditorium worden gedaan.

UPDATE

Loek kreeg Maalderink aan de lijn en Borst aan de mail:

Maalderink (die wel kon lachen om onze oproep): "Ik heb er zelf nooit moeite mee. Maar sommige mensen vinden dat ze anders niet vrijuit kunnen spreken. Als ik zelf iets niet wil zeggen dan doe ik dat gewoon niet."

Borst (die überhaupt niet zo vaak lacht): "99 % kan natuurlijk on the record. Ik ben er met Bert om ons vak te duiden. Misschien vertel ik wat andere journalisten of mensen uit de voetbalwereld mij off the record hebben verteld. Dat kan ik dan niet prijsgeven. Kwestie van zuiverheid en vertrouwen. En ik praat het liefst helemaal vrijuit. That’s all."

Weergaven: 99

Tags: Pravda, burgerlijke ongehoorzaamheid, gezellig, humedia, journalistiek, knus, lef, verantwoord

Reactie van Loek Essers op 6 Januari 2009 op 17.16
Mooi toch? Een betaalde off the record persconferentie gehouden door journalisten voor journalisten. Zei daar iemand: welkom bij het politburo?
Reactie van Merlijn Ensing op 6 Januari 2009 op 17.36
Laat ik Hugo citeren:

"Voorwaarde is dat we ook off-the-record dingen kunnen zeggen. Dus het betreft hier een informele bijeenkomst. Dat praat voor ons net iets makkelijker."

Triest dat dit zo moet.
Reactie van Niels Pach op 6 Januari 2009 op 17.44
Off-the-record hoeft helemaal niet erg te zijn. Je kan de opgedane kennis later altijd nog via een omweg gebruiken. En los van of het wel of niet goed is: als je een afspraak met mensen maakt, hoor je je daar aan te houden. Wil je dat niet kom je toch ook gewoon lekker niet. Dan vraag je in Stef's of je ze een keer on-the-record mag interviewen, willen ze vast wel als je met een goed verhaal komt en mag je publiceren wat je wil!
Reactie van Loek Essers op 6 Januari 2009 op 18.02
Ok, net even Bert Maalderink gebeld. Hij bevestigt het verhaal dat Hugo Borst heeft verzocht om de bijeenkomst off the record te houden. Die informatie heeft hij uit dezelfde mailwisseling die Merlijn aanhaalt. Volgens hem heeft Borst er vrij expliciet op aangedrongen.

"Ik heb er zelf nooit moeite mee. Maar sommige mensen vinden dat ze anders niet vrijuit kunnen spreken", aldus Maalderink die in geen geval Borst wil afvallen. "Als ik zelf iets niet wil zeggen dan doe ik dat gewoon niet."

Maalderink, die zelf ook 'ooit op de School voor Journalistiek heeft gezeten', heeft zelf dergelijke situaties eerder meegemaakt. Ook gevallen waar een bijeenkomst off the record zou zijn en dat er toch over gepubliceerd werd. Hij weet dan ook niet of het aan te raden is om wel te publiceren. "Diegene die het wel deed kreeg wel een enorme bak ellende over zich heen", vertelt hij desgevraagd. "Maar ik vind het wel spannend."
Reactie van Loek Essers op 6 Januari 2009 op 18.14
Excusues voor het woord politburo lijken me nu ook wel op zijn plaats.
Reactie van Loek Essers op 6 Januari 2009 op 19.03
Zo snel even geen nummer van Borst kunnen achterhalen. Mailtje gestuurd. Ben nu wel benieuwd naar zijn beweegredenen.
Reactie van Douwe Veldhuisen op 6 Januari 2009 op 20.21
Ik vraag me af wat voor schokkende feiten deze heren te vertellen hebben als het off the record moet. Kan haast niets bedenken. Bij een spindoctor uit de politiek kan ik me hier nog wel iets bij voorstellen, maar dit zijn toch gewoon sportverslaggevers....

Wel vind ik het vreemd dat LeF heeft toegezegd dat iedereen 5 euro betaalt terwijl je niets concreets kan met de info die we krijgen zullen.
Ik vind dat Hugo gewoon op zijn woorden moet letten in plaats van ons de zwijgplicht op proberen te leggen.
Reactie van Andre Weststrate op 6 Januari 2009 op 23.16
"Welke onthulling verwachten jullie in vredesnaam van de heren Borst&Maalderink?"

Inderdaad. En wat hebben De Mol en De Vries gezegd wat o zo gevoelig was? En de heren daarvoor die niet off the record waren?

Inderdaad.

Niks.
Reactie van Bart Brouwers op 6 Januari 2009 op 23.19
Inderdaad, welke onthulling zou je van deze twee heren kunnen verwachten? Die vaststelling lijkt me echter juist een extra argument om niet al te krampachtig te vragen om een off-the-record-status. Ik neem die LeF-mensen niks kwalijk, maar verbaas me echt gigantisch over zo'n eis van Hugo Borst. we hebben het hier over twee doorgewinterde journalisten, mind you!
Misschien ben ik te kort door de bocht en mis ik allerlei nuances, maar toch: of je spreekt de waarheid en je bent dus niet bang dat je geciteerd wordt, of je bent daar wel bang voor en dus heb je blijkbaar iets te verbergen.
Reactie van Andre Weststrate op 6 Januari 2009 op 23.22
Dat we met off the record meer sappigheid mogen verwachten.

Waarom moet je het dan nu toch opnemen? Die scoop willen we niet missen he.

Opmerking

Je moet lid zijn van humedia om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van humedia

© 2015   Gemaakt door ROC media.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden